«Ελ. Βενιζέλος»: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. οι «μακρυχέρηδες» του αεροδρομίου

Τρίτη, 12 Απριλίου 2022 14:34
UPD:14:38
ΕΛΑΣ
A- A A+

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές από επιβάτες στους χώρους του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ως μέλη της συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 41, 48 και 53 ετών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικών κλοπής προσωπικών αντικειμένων από επιβάτες, που κινούνταν στους χώρους του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, μετά από έρευνα αποκαλύφθηκε η δράση της εγκληματικής αυτής οργάνωσης και ταυτοποιήθηκαν οι δράστες.

Στην πράξη, ο 53χρονος είχε ιδιαίτερη ικανότητα στην αφαίρεση πορτοφολιών χωρίς να γίνεται αντιληπτός, χρησιμοποιώντας το σακάκι του που ακουμπούσε στους ώμους του και μαντήλι για να κρύβει τα δάκτυλά του.

Τα άλλα δύο μέλη συνέδραμαν με την επιτήρηση του χώρου και την αναζήτηση των κατάλληλων συνθηκών, προκειμένου να δράσει ο 53χρονος. Επιπλέον σε πολλές περιπτώσεις δημιουργούσαν τεχνητό συνωστισμό στο σημείο της κλοπής.

Τόσο στην κατοχή τους, όσο και στις κατοικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 380 ευρώ, 10 πορτοφόλια, πλήθος τσαντών και κοσμημάτων, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, λοστός και χαρτονομίσματα αξίας 43.000 δραχμών.

Από την έρευνα εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών και ισάριθμες απόπειρες κλοπής από επιβάτες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή