Ταξίδι σε πέντε πανέμορφους υδροβιότοπους της Ελλάδας

Τρίτη, 12 Απριλίου 2022 09:33
UPD:09:36
A- A A+

 

Εκεί που το υδάτινο και το χερσαίο συνυπάρχουν και δημιουργούν ένα οικολογικής σημασίας τοπίο που φιλοξενεί πολλούς διαφορετικούς οργανισμούς, συναντάμε τους υδροβιότοπους. Ας γνωρίσουμε πέντε από τους σημαντικότερους της χώρας μας.

Σε έναν από τους επόμενους προορισμούς σας, μπορείτε να συνδυάσετε και μια εκδρομή γνωριμίας με τόπους που έχουν μεγάλη οικολογική σημασία, που φιλοξενούν σπάνια είδη πουλιών, ψαριών και άλλων οργανισμών και φυσικά συνθέτουν τοπία που δεν συναντάτε εύκολα, φτάνοντας να έχουν διεθνή σημασία: τους υδροβιότοπους.

Oι υδροβιότοποι είναι τόποι που συνδυάζουν το υδάτινο με το χερσαίο στοιχείο, «χτίζοντας» ένα περιβάλλον στο οποίο συνυπάρχουν πολλοί, διαφορετικοί οργανισμοί. Αποτελούν σταθμούς των αποδημητικών πουλιών, ευνοούν την ανάπτυξη πλούσιας βλάστησης και ρυθμίζουν το κλίμα της περιοχής, έτσι ώστε να μην κυριαρχεί ο καύσωνας, ούτε το υπερβολικό ψύχος. Γνωρίζοντας αυτά, ας ξεκινήσουμε τη βόλτα μας σε πέντε σημαντικούς υδροβιότοπους της Ελλάδας, οι οποίοι προστατεύονται και από τη σύμβαση Ramsar.

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή