Πήρε τον αέρα του Παναθηναϊκού ο Ολυμπιακός και μαζί το πλεονέκτημα

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2022 22:28
UPD:23:02
INTIME SPORTS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
A- A A+

Μετά την ήττα στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι τη φετινή αγωνιστική περίοδο, μέσα στο ΣΕΦ μάλιστα (76-81), ο Ολυμπιακός έχει νικήσει σε τέσσερα συνεχή παιχνίδια τον «αιώνιο» αντίπαλό του.

Η πειραϊκή επικράτησε στα δύο παιχνίδια της Ευρωλίγκας, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κι απόψε και στη «ρεβάνς» του πρωταθλήματος, περνώντας με 68-62 από το ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Basket League. Η πειραϊκή ομάδα «κλείδωσε» σε μεγάλο βαθμό το πλεονέκτημα έδρας, καθώς κάλυψε και τη διαφορά της ήττας στον α’ γύρο. 

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την πρώτη περίοδο με δύο τρίποντα από τους Νέντοβιτς και Παπαπέτρου, που του έδωσαν ένα μικρό προβάδισμα 6-2. Ένα τρίποντο του Σλούκα έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους» (13-15) στο 9’, σκορ που δεν άλλαξε ως το φινάλε του πρώτου δεκάλεπτου.

Το επιθετικό «ξέσπασμα» των «πράσινων» στην εκκίνηση του β΄ δεκαλέπτου τους έδωσε «αέρα» 5 πόντων με το τρίποντο του Παπαπέτρου, με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού να «χτυπάει» κι αμέσως μετά απ' τα 6.75μ., στέλνοντας τη διαφορά στο +6 (30-24).

Το τρίποντο του Σλούκα και η άνοδος του ΜακΚίσικ στην επίθεση, έδωσε τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να «μαζέψει» ξανά τη διαφορά και να πάει στο ημίχρονο σε απόλυτη ισορροπία (34-34), καθότι ο Μέικον έχασε δύο βολές στα 2 δευτερόλεπτα πριν το 20΄.

Ένα ξέσπασμα του Παναθηναϊκού, που βρήκε λύσεις απ’ τους Γουάιτ και Σαντ-Ρος έδωσε ξανά προβάδισμα 6 πόντων (45-39) στους γηπεδούχους, για να απαντήσει ο Ολυμπιακός με σερί 8-0. 

Ο Παπαπέτρου έδωσε μία «ανάσα» στην επιθετικό ανομβρία του Παναθηναϊκού (47-47), όμως από το καλάθι του Φαλ και το τρίποντο του Παπανικολάου, ο Ολυμπιακός «ξέφυγε» με τέσσερις πόντους (52-48), με τους «ερυθρόλευκους» να «τρέχουν» ένα συνολικό σερί 13-3, πριν σκοράρει ο Παπαγιάννης στην εκπνοή της περιόδου.

Το τρίποντο του Βεζένκοφ, η ευστοχία του Ολυμπιακού στις βολές και το φόλοου του Βεζένκοφ προσέφεραν στην ομάδα του Μπαρτζώκα για πρώτη φορά ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα 6 πόντων (60-66), λίγο πριν μπει το ντέρμπι στην τελική ευθεία του (2’19’’).

Το μόνο που κατάφεραν οι «πράσινοι» ήταν να μειώσουν στο φινάλε με κάρφωμα του Παπαγιάννη, χωρίς όμως να κρατήσουν έστω το +5 με το οποίο είχαν νικήσει στον πρώτο γύρο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις