Η υπόθεση Βατοπεδίου στο επίκεντρο της γ.σ. της Ένωσης Εισαγγελέων

Κυριακή, 07 Δεκεμβρίου 2008 17:54
A- A A+

Η υπόθεση του Βατοπεδίου τέθηκε στο επίκεντρο των εργασιών της 24ης ετήσιας γενικής συνέλευσης της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ), που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας.

Στη ΓΣ έλαβαν μέρος ο υπουργός Δικαιοσύνης Σ. Χατζηγάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, ο πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας και κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων.

Στις εργασίες της ΓΣ παραβρέθηκαν ακόμη ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Δ. Παξινός, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Α. Κακλαμάνης, εκπρόσωποι δικαστικών ενώσεων, δικαστές και εισαγγελείς αλλά και δικηγόροι.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, τις εργασίες της οποίας σκίασε ο θάνατος του 16χρονου από σφαίρα αστυνομικού στα Εξάρχεια, υπήρξε αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του υπουργού Δικαιοσύνης για την υπόθεση του Βατοπεδίου σε σχέση με τους χειρισμούς που έγιναν κατά την εισαγγελική διερεύνηση της υπόθεσης, όπως επίσης και μεταξύ του κ. Σανιδά και του κ. Κακλαμάνη επίσης για το ίδιο θέμα.

«Δεν είναι επιτρεπτό δυο και πλέον μήνες μετά την έναρξη της έρευνας εξαιτίας νομικών κωλυμάτων να μην έχει ανοίξει το σύνολο των σχετικών με την υπόθεση υπόπτων τραπεζικών λογαριασμών, αλλά και να μην έχουν εντοπισθεί όλα τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα από και προς τα οποία διακινήθηκε ύποπτης προέλευσης χρηματικά ποσά», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΕΕ Σ. Μπάγιας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε, από την πλευρά του, ότι εδώ και πέντε χρόνια οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι ζουν σε ανασφαλές περιβάλλον και κανείς δεν λογοδοτεί για αυτό. «Έχουμε το θλιβερό προνόμιο να είμαστε ψηλά στη διαφθορά» είπε ο κ. Παπανδρέου και σημείωσε ότι υπάρχει πεποίθηση γενικής ατιμωρησίας και γενικευμένης ανομίας, ειδικά για πολιτικά πρόσωπα.

«Δεν νοούνται να τοποθετούνται στις θέσεις δημόσιας διοίκησης πρόσωπα μόνο και μόνο επειδή έχουν κουμπαριά με πολιτικούς» επισήμανε ο κ. Παπανδρέου, ενώ αναφερόμενος στους δυο εισαγγελείς που είχαν υποβάλλει παραίτηση από τη διερεύνηση της υπόθεσης Βατοπεδίου, τόνισε πως «πρόκειται για εισαγγελικούς λειτουργούς που τίμησαν το λειτούργημα τους».

Οι τοποθετήσεις αυτές του κ. Παπανδρέου προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος τόνισε πως «το πρόβλημα της βίας δεν προέκυψε σήμερα». «Το φαινόμενο της βίας δεν προκύπτει μέσα από κόμματα, είναι ένα πρόβλημα βαθιά κοινωνικό. Και κάτω από αυτό το πρίσμα θα το αντιμετωπίσουμε», υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή