Κρεμλίνο: Η ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ δεν θα έφερνε σταθερότητα

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2022 13:40
UPD:13:42
REUTERS/YVES HERMAN
A- A A+

Το Κρεμλίνο προειδοποίησε σήμερα ότι ενδεχόμενη ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ δεν θα φέρει σταθερότητα στην Ευρώπη. «Έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι η Συμμαχία παραμένει ένα εργαλείο με στόχο την αντιπαράθεση και η περαιτέρω επέκτασή του δεν θα φέρει σταθερότητα στην ευρωπαϊκή ήπειρο», επεσήμανε ο Ντμίτρι Πεσκόφ ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

The Times: Φινλανδία και Σουηδία θα ενταχθούν στο NATO το καλοκαίρι

Αμερικανοί αξιωματούχοι που επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας The Times, χωρίς να τους κατονομάζει, ανέφεραν πως ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διέπραξε «τεράστια στρατηγική γκάφα» με τον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς η Φινλανδία και η Σουηδία οδεύουν να ενταχθούν στο NATO το καλοκαίρι.

Οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ δήλωσαν στη βρετανική εφημερίδα ότι η ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στη συμμαχία ήταν «το θέμα συζήτησης» και «πολλών συναντήσεων» μεταξύ υπουργών Εξωτερικών χωρών του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού την περασμένη εβδομάδα, στην οποία πήραν μέρος Στοκχόλμη και Ελσίνκι.

«Δεν υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι για χρεοκοπία»

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο δήλωσε ότι η Ρωσία διαθέτει τους απαραίτητους πόρους για να αποπληρώσει το χρέος της και κατά συνέπεια δεν υπάρχει αντικειμενικός λόγος χρεοκοπίας της χώρας. «Δεν υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι για μια χρεοκοπία. Η Ρωσία διαθέτει όλα όσα χρειάζεται για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της» ανέφερε και συνέχισε λέγοντας: «Μπορεί να υπάρξει μόνο τεχνητή χρεοκοπία».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή