Ο Άρης πέρασε από το ΟΑΚΑ κι έβαλε «φωτιά» στις θέσεις για την Ευρώπη

Κυριακή, 10 Απριλίου 2022 22:00
UPD:22:03
INTIME SPORTS/ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
A- A A+

Ο Άρης πέρασε νικηφόρα (2-1) από το ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ κι έβαλε «φωτιά» στη μάχη της τετράδας και των θέσεων που οδηγούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς προσπέρασε την Ένωση κι ανέβηκε στην τρίτη θέση, αφήνοντας την Ένωση τέταρτη, μαζί με τον Παναθηναϊκό. 

Σε ένα πρώτο ημίχρονο με «τρελό» ρυθμό, οι δύο ομάδες δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες και πρόσφεραν άπλετα θέαμα στους περίπου 10.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στο «Σπύρος Λούης». Το σκορ άνοιξε ο Άρης στο 20΄, από λάθος έξοδο του Τσιντώτα  σε κόρνερ και κεφαλιά του Πάλμα.

Ακριβώς πριν από την άτυχη στιγμή του, ο γκολκίπερ της Ένωσης (πήρε αιφνιδίως τη θέση του Στάνκοβιτς που είχε πρόβλημα με τους προσαγωγούς πριν το παιχνίδι) είχε κάνει φανταστική απόκρουση σε φάουλ του Ματίγια.

Το λάθος είναι όμως που μένει αλλά και κοστίζει, ενώ ο νεαρός Πάλμα (Ονδούρα) δικαίωσε τον Μπούργος που του έδωσε θέση στην αρχική ενδεκάδα, σημειώνοντας το πρώτο τέρμα του με τα «κίτρινα». 

Η απάντηση ήρθε από τον Λάζαρο Ρότα οκτώ λεπτά αργότερα (28΄), που ισοφάρισε με ένα εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή και ξανάφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Στο β΄ ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά κι έκλεισε τον Άρη στην περιοχή του, χωρίς ευκαιρίες όμως, σε αντίθεση με τη μακεδονική ομάδα που στην πρώτη φάση στην αντίπαλη περιοχή ξαναπήρε προβάδισμα στο 60΄ με κεφαλιά του Σάσα από κοντά, σε φάση που έγινε έλεγχος του VAR καθώς αρχικά το γκολ είχε ακυρωθεί ως οφσάιντ.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 69΄ ο Σιμάνσκι αστόχησε σε κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 71΄ ο Λιβάι Γκαρσία με απευθείας εκτέλεση φάουλ «σημάδεψε» το δοκάρι του Κουέστα, στην τελευταία μεγάλη φάση της ΑΕΚ για να φτάσει στο βαθμό.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις