Πακιστάν: Τρεις συλλήψεις για τις επιθέσεις στη Βομβάη

Δευτέρα, 08 Δεκεμβρίου 2008 08:35
A- A A+

Τρία μέλη φιλανθρωπικής οργάνωσης που συνδέεται με την οργάνωση Λασκάρ-ι-Τάιμπα, η οποία θεωρείται υπεύθυνη από το Νέο Δελχί για τις πολύνεκρες επιθέσεις στη Βομβάη, συνελήφθησαν χθες Κυριακή στο Πακιστάν, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των δυνάμεων ασφαλείας.

Σε προάστιο του Μουζαφαραμπάντ, πρωτεύουσας του Πακιστανικού Κασμίρ, «τρεις άνθρωποι συνελήφθησαν στη διάρκεια επιχείρησης εναντίον του ιδρύματος Τζαμαάτ-ουντ-Ντάουα», που συνδέεται με την οργάνωση Λασκάρ-ι-Τάιμπα, διευκρίνισε ανώτατος αξιωματούχος της Υπηρεσίας Πληροφοριών του Πακιστάν.

«Η επιχείρηση αυτή είχε σκοπό τη συλλογή στοιχείων για τις δραστηριότητες του ιδρύματος στο Κασμίρ μετά τις κατηγορίες της Ινδίας ότι η Λασκάρ-ι-Τάιμπα χρησιμοποιεί το πακιστανικό έδαφος για την εκπαίδευση των μαχητών της», πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι τρεις συλληφθέντες είναι «τοπικοί υπάλληλοι του ιδρύματος, αλλά όχι ανώτατα στελέχη», τόνισε από την πλευρά του άλλος πακιστανός αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Μέχρι τώρα κανείς ανώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης και του στρατού του Πακιστάν δεν έχει επιβεβαιώσει τις συλλήψεις.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή