Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση για τον θάνατο του 15χρονου μαθητή

Δευτέρα, 08 Δεκεμβρίου 2008 09:16
A- A A+

Νέα συγκέντρωση με αφορμή το θάνατο του 15χρονου μαθητή από τα πυρά αστυνομικού, στα Εξάρχεια, έχει προγραμματιστεί για σήμερα, στις 6 το απόγευμα, στην Καμάρα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την αστυνομία, συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας η ένταση στους δρόμους γύρω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), όπου έχουν καταφύγει νεαροί από τον χώρο των αντεξουσιαστών.

Γύρω στις 2:30 τα ξημερώματα, ομάδα νεαρών βγήκαν από τους χώρους του Πανεπιστημίου και πέταξαν πέτρες, σπάζοντας το παρμπρίζ αυτοκινήτου, στην πλατεία Συντριβανίου, ενώ περίπου μία ώρα αργότερα, 20 άτομα έκαναν νέα εξόρμηση και έβαλαν φωτιά σε τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Ενταση επικράτησε και λίγο πριν από τις 5:30, όταν ομάδα νεαρών αντεξουσιαστών βγήκε από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ και επιτέθηκε με πέτρες και μολότοφ κατά της πύλης εμπορευμάτων της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Στις φλόγες παραδόθηκε και το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) που βρίσκεται εντός του Πανεπιστημίου λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ενώ νωρίς το πρωί ομάδα νεαρών πέταξε και πάλι πέτρες κατά αστυνομικών.

Εξάλλου, συνεχίζεται η κατάληψη στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης από φοιτητικές παρατάξεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή