Ρωσία - Κυρώσεις: Τα ποσά που δέσμευσαν ή μπλόκαραν μεχρι τώρα χώρες της ΕΕ

Παρασκευή, 08 Απριλίου 2022 23:24
UPD:23:27
Shutterstock
A- A A+

Από την αρχή του πολέμου, τα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν παγώσει ρωσικά περιουσιακά στοιχεία αξίας 30 δισεκατομμυρίων ευρώ και έχουν μπλοκάρει συναλλαγές ύψους 196 δισ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία της Κομισιόν

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, υπάρχουν μόνο πληροφορίες από τις μισές από τις 27 χώρες της ΕΕ. Τα κράτη μέλη βρίσκονται ακόμη στη διαδικασία συγκέντρωσης και ανταλλαγής των πληροφοριών.

Τον περασμένο μήνα, η Επιτροπή ανακοίνωσε ότι μια ειδική ομάδα της ΕΕ θα πρέπει να εντοπίσει τα περιουσιακά στοιχεία των Ρώσων και Λευκορώσων ολιγαρχών που χρηματοδοτούν τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η ειδική μονάδα αποτελείται από αξιωματούχους από κάθε χώρα της ΕΕ και έχει στόχο να βοηθήσει τα κράτη  να παγώσουν ή να δημεύσουν τα περιουσιακά στοιχεία των Ρώσων και Λευκορώσων ολιγαρχών.

Επίσης, σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση, η Ρωσία αντιμετωπίζει τώρα τη χειρότερη ύφεση από την κατάρρευση της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Υποτίθεται ότι 330 δισεκατομμύρια ευρώ σε ρωσικά περιουσιακά στοιχεία έχουν παγώσει τις τελευταίες εβδομάδες, ανακοινωσε η βρετανική κυβέρνηση .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή