Γαλλία: Η Πεκρές δεν θα δώσει «γραμμή» στους ψηφοφόρους της για τον β' γύρο των εκλογών

Παρασκευή, 08 Απριλίου 2022 12:21
UPD:12:23
REUTERS/SARAH MEYSSONNIER
A- A A+

Η υποψήφια των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, Βαλερί Πεκρές, δήλωσε πως δεν θα δώσει «γραμμή» στους ψηφοφόρους της για τον β' γύρο σε περίπτωση που η ίδια δεν προκριθεί.

Άλλωστε, το σενάριο που διαφαίνεται στις δημοσκοπήσεις είναι αυτό της επαναληπτικής αναμέτρησης μεταξύ του Εμανουέλ Μακρόν και της Μαρίν Λε Πεν.

«Νομίζω ότι οι Γάλλοι δεν θέλουν οδηγίες. Δεν θα δώσω ποτέ οδηγίες γιατί είναι ελεύθεροι και είναι αυτοί που ψηφίζουν», είπε η υποψήφια, που ρωτήθηκε από ακροατή στη France Inter αυτήν την Παρασκευή το πρωί. «Ελπίζω να είμαι στον δεύτερο γύρο και νομίζω ότι είμαι αυτή που θα κερδίσει», πρόσθεσε επίσης, παρά την αυξανόμενη πτώση της στην πρόθεση ψήφου.

Εάν ο Εμανουέλ Μακρόν βγει νικητής από αυτές τις εκλογές, η Βαλερί Πεκρές ήθελε επίσης να ξεκαθαρίσει τα πράγματα, αν έχει συχνά επικριθεί για το ίδιο έργο με τον αρχηγό του κράτους. «Όχι, δεν θέλω να έχω καμία ευθύνη με έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας που ακολουθεί μια πολιτική που αποδοκιμάζω, η οποία δεν είναι δική μου, η οποία είναι μια πολιτική που είναι ελαττωματική σε θέματα εξουσίας, σε θέματα μετανάστευσης. όρους δημόσιας υπηρεσίας και με όρους μεταρρύθμισης και από άποψη αποτίμησης της εργασίας», είπε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από France Inter

Δείτε εδώ περισσότερα για τις Γαλλικές Προεδρικές Εκλογές

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή