Sotheby’s: Στη δημοπρασία εκτίθεται η αληθινή φανέλα του Μαραντόνα

Παρασκευή, 08 Απριλίου 2022 11:39
UPD:11:41
A- A A+

Οι συζητήσεις για τη φανέλα του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, που θα δημοπρατηθεί στον οίκο Sotheby's, συνεχίζονται...

Χθες (7/4) η κόρη του Μαραντόνα, Ντάλμα, δήλωσε ότι η φανέλα που είχε ο πρώην μέσος της Αγγλίας, Στιβ Χοτζ, δεν είναι αυτή με την οποία ο αείμνηστος πατέρας της σημείωσε τα δύο γκολ που μπήκαν στην ιστορία του ποδοσφαίρου, στον αγώνα με την Αγγλία στο Μουντιάλ του 1986.

Σήμερα το Athletic αναφέρει την απάντηση της Μελίκα Χανσάρι, αναπληρώτριας διευθύντριας των Sotheby's, η οποία διέψευσε κατηγορηματικά κάθε ισχυρισμό ότι η φανέλα που θα δημοπρατηθεί δεν είναι αυτή που ο Μαραντόνα φορούσε στο β΄ ημίχρονο, σημειώνοντας ότι το κειμήλιο πέρασε πρώτα από τη διαδικασία ελέγχου του οίκου δημοπρασιών. 

«Είναι αλήθεια ότι φορούσε φόρεσε διαφορετική φανέλα στο πρώτο ημίχρονο», είπε η Χανσάρι, «αλλά υπάρχουν σαφείς διαφορές με αυτή που φορούσε όταν πέτυχε τα γκολ. Πριν διαθέσουμε αυτή τη φανέλα προς πώληση κάναμε εκτενή κι επιμελή επιστημονική ανάλυση για να βεβαιωθούμε ότι ήταν η φανέλα που φορούσε ο Μαραντόνα όταν σημείωσε τα δύο γκολ».

Ο οίκος Sotheby's επισημαίνει επίσης ότι η φανέλα εκτέθηκε για δεκαετίες στο Εθνικό Μουσείο Ποδοσφαίρου και ότι, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, κανείς δεν υποστήριξε ότι δεν ήταν η σωστή.

Ο Sotheby's προσέλαβε επίσης μια εξωτερική εταιρεία, τη Photomatch, για να αναλύσει τη φανέλα και να τη συγκρίνει με φωτογραφίες από τον αγώνα του 1986. Η εταιρεία πραγματοποίησε φωτογραφικές αναλύσεις σε μια σειρά από αντικείμενα υψηλού προφίλ, από τις εμφανίσεις που φορούσαν οι Μάικλ Τζόρνταν και Μάτζικ Τζόνσον έως μια φανέλα του 1932 του Μπέιμπ Ρουθ, αξίας 8 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Ο οίκος Sotheby's συνεργάστηκε με τη Resolution Photomatching εξετάζοντας τις μοναδικές λεπτομέρειες σε διάφορα στοιχεία του αντικειμένου. Η Resolution Photomatching μπόρεσε να δηλώσει ότι η εμφάνιση είναι αυτή που φορούσε ο Μαραντόνα όταν έκανε το "Χέρι του Θεού"», πρόσθεσε η Χανσάρι.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις