Τι κάνει κανείς όταν γνωρίζει την τελευταία μέρα της ζωής του;

Παρασκευή, 08 Απριλίου 2022 13:00
A- A A+

 

Μια ασυνήθιστη ιστορία για τη ζωή, την αγάπη, την απώλεια, τον θάνατο και «έναν κόσμο όπου κάθε συνηθισμένη μέρα μπορεί να υπόσχεται κάτι υπέροχο» (Kirkus). Σε ένα μυθιστόρημα από τις εκδόσεις Gutenberg.

Mariana Leky
Το όνειρο της Ζέλμα
Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου
Έργο εξωφύλλου: Αγγελική Κώσταλου

Τι κάνει κανείς όταν γνωρίζει την τελευταία μέρα της ζωής του; Τρεις φορές ένα σπάνιο ζώο εμφανίστηκε στα όνειρα της Ζέλμα και κάποιος συγχωριανός της πέθανε. Τώρα που το ονειρεύτηκε ξανά θα συμβεί πάλι το ίδιο; Η Λουίζε, η εγγονή της Ζέλμα, βλέπει τους ανθρώπους γύρω της να αλλάζουν συμπεριφορά μπροστά σε αυτή την πιθανότητα: θαμμένα μυστικά αποκαλύπτονται και αποφάσεις που καθυστερούσαν χρόνια επισπεύδονται. Σε κρίσιμες στιγμές της ζωής της το όνειρο της Ζέλμα θα ωθήσει τη Λουίζε να κάνει και εκείνη σημαντικές επιλογές.

«Ένα βιβλίο σαν τονωτικό για δύσκολους καιρούς· πασπαλισμένο με μαγεία» (Guardian). Το μυθιστόρημα της Μαριάνα Λέκι (γεν. Κολωνία 1973) πούλησε πάνω από 600.000 αντίτυπα μόνο στη Γερμανία, παρέμεινε στη λίστα με τα ευπώλητα του Spiegel πάνω από δύο χρόνια και μεταφράστηκε σε περισσότερες από 20 γλώσσες γοητεύοντας κοινό και κριτικούς. 

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενα για εσάς