Η κόρη του Μαραντόνα αμφισβητεί τη «γνησιότητα» δημοπρατούμενης φανέλας

Πέμπτη, 07 Απριλίου 2022 23:10
REUTERS/DAVID MERCADO
A- A A+

Σύγχυση έχει δημιουργηθεί με τη φανέλα που φορούσε ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα στους προημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986 εναντίον της Αγγλίας, που θα δημοπρατήσει ο οίκος Sotheby΄s για (εκτιμώμενη αξία) περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Για την ακρίβεια, μπορεί να μην είναι η φανέλα με την οποία ο «Ελ Πίμπε ντ΄ Όρο» σημείωσε δύο από τα πιο εμβληματικά γκολ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο απέναντι στην Αγγλία, εκ των οποίων το ένα ήταν το περίφημο «Χέρι του Θεού», στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μεξικού, το 1986, που ψηφίστηκε ως το «γκολ του αιώνα». Αντ΄ αυτής, θα μπορούσε να είναι η φανέλα που φορούσε ο «Θεός» στο πρώτο ημίχρονο.

Η φανέλα ανήκε στον παλαίμαχο Άγγλο μέσο Στιβ Χοτζ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι άλλαξε τη φανέλα του με εκείνη του Μαραντόνα στο τέλος του αγώνα, στον οποίο η Αργεντινή νίκησε με 2-1 για να προκριθεί στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το οποίο κατάκτησε αργότερα νικώντας (3-2) τη Γερμανία.

Η Ντάλμα Μαραντόνα, μία από τις κόρες του αείμνηστου πρωταθλητή, δήλωσε σε ραδιόφωνο της Αργεντινής: 

«Ο Χοτζ νομίζει ότι είναι η φανέλα του δεύτερου ημιχρόνου Αργεντινή-Αγγλία αλλά δεν είναι έτσι. Έχει τη φανέλα από το πρώτο ημίχρονο. Μακάρι ο κόσμος να ήξερε την αλήθεια. Ούτε η μητέρα μου δεν την έχει. Ξέρω σε ποιον ανήκει, αλλά δεν θέλω να το πω για να μην εκθέσω αυτό το άτομο. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι η φανέλα με την οποία ο πατέρας μου έβαλε τα δύο γκολ δεν βγαίνει σε δημοπρασία».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις