Νέες σεισμικές δονήσεις κοντά στη Θήβα

Πέμπτη, 07 Απριλίου 2022 15:08
UPD:15:47
Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
A- A A+

Δύο νέοι ασθενείς σεισμοί σημειώθηκαν στη Βοιωτία, κοντά στη Θήβα, και έγιναν αισθητοί και στην Αττική.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο στις 14.44 καταγράφηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σε απόσταση 4 χλμ. ανατολικά - νοτιοανατολικά της Θήβας.

Προηγήθηκε στις 14.36 σεισμική δόνηση 3,8 Ρίχτερ, το επίκεντρο της οποίας εντοπίστηκε στην περιοχή 7 χλμ. νότια του Υπάτου Βοιωτίας.

Υπενθυμίζεται ότι σεισμός ίδιου μεγέθους είχε σημειωθεί και στις 10.38 π.μ. με επίκεντρο την περιοχή 7 χλμ. δυτικά - βορειοδυτικά της Ασωπίας Βοιωτίας.

Καθησυχαστικός ο Άκης Τσελέντης 

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, καθηγητής Σεισμολογίας Άκης Τσελέντης, εμφανίστηκε πάντως αθησυχαστικός για τους σεισμούς.

«Εγώ δεν ανησυχώ από αυτούς τους σεισμούς στη Θήβα. Δεν έχουμε ενεργοποίηση κάποιου μεγάλου ρήγματος» ανέφερε συγκεκριμένα, διευκρινίζοντας ότι αυτό που συμβαίνει τώρα στην περιοχή είναι η ενεργοποίηση ενός μικρού ρήγματος με δύο κλάδου. Σημείωσε ακόμη ότι η πόλη της Θήβας είναι μια αρχαία πόλη και πολλά κτίρια έχουν κτιστεί πάνω σε ερείπια.

Ο κ. Τσελέντης δήλωσε ότι την ερχόμενη Πέμπτη θα επισκεφθεί τη Θήβα για να μιλήσει με τους τοπικούς φορείς αλλά σε κάθε περίπτωση ο ίδιος δεν ανησυχεί από την σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών που έχει δώσει σεισμούς μέχρι και 3,9 Ρίχτερ.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τη σεισμική δραστηριότητα ΕΔΩ.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή