Γ. Οικονόμου: Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι συνώνυμο με την αξιοπρεπή διαβίωση

Τετάρτη, 06 Απριλίου 2022 16:03
INTIME NEWS/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Στο τρέχον κύμα ανατιμήσεων που πλήττει τη χώρα μας αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας η πως η κυβέρνηση αφενός εξαντλεί και το τελευταίο διαθέσιμο ευρώ για να μετριάσει τις επιπτώσεις, αφετέρου προβαίνει σε έλεγχο της αγοράς με όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της η συντεταγμένη Πολιτεία- είτε αυτό αφορά τους ελεγκτικούς μηχανισμούς είτε αφορά τις παρεμβάσεις που έχουμε κάνει, για να αναχαιτίσουμε την οποιαδήποτε πρόθεση έχουν ορισμένοι να αισχροκερδήσουν.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στην ενέργεια, υποστήριξε ότι οι αυξήσεις στο ρεύμα είναι τέτοιες που καμία πολιτική σε καμία χώρα από μόνη της, δεν μπορεί να τις μηδενίσει.

Όπως είπε, η κυβέρνηση γνωρίζει ότι υπάρχουν επαγγελματικές ομάδες και καταναλωτές, που, κατά καιρούς, θα χρειαστούν πολύ μεγαλύτερη στήριξη. «Έχουμε πλήρη συναίσθηση ότι το ηλεκτρικό ρεύμα για τους πολίτες είναι συνώνυμο με την αξιοπρεπή διαβίωση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας την εκτίμηση ότι η χώρα αποτελεί την εξαίρεση στις ενεργειακές ανατιμήσεις που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο, είπε ότι είναι για να δηλητηριάζουν τα μυαλά του κόσμου.

«Είμαστε αντιμέτωποι με ένα πρωτόγνωρο, πρωτοφανές φαινόμενο πολύ μεγάλων ανατιμήσεων. Αυτό που κάνει η Κυβέρνηση είναι να προσπαθεί, εξαντλώντας κάθε δυνατότητα που υπάρχει -και το αποδεικνύουμε με αριθμούς, με το τι γίνεται και στο εξωτερικό με τη σύγκριση με μέτρα που έχουν ληφθεί σε άλλες χώρες και πώς διαμορφώνεται η αγορά εκεί- προκειμένου να σταθεί στο πλευρό της κοινωνίας και να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτό το τσουνάμι ανατιμήσεων. Για παράδειγμα, επιχειρήσεις με επαγγελματικό ρεύμα, οι φούρνοι ή μικρά γραφεία επαγγελματιών που κι αυτοί είχαν δει τεράστιες ανατιμήσεις, θα πάρουν αναδρομική στήριξη από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάρτιο και διπλάσια στήριξη για τον Απρίλιο σε ό,τι αφορά τους λογαριασμούς του ρεύματος», είπε, προσθέτοντας ότι δεν είναι το ίδιο πράγμα η αγορά των ενοικίων με την αγορά της ενέργειας.

«Στην αγορά της ενέργειας για να έχει αποτέλεσμα το ‘’πλαφόν’’, πρέπει να τεθεί διεθνώς στη χονδρεμπορική τιμή του φυσικού αερίου. Διότι οτιδήποτε άλλο θα ήταν κάτι που θα κληθούν να το πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι.  Δηλαδή, θα είναι σαν να του δίνεις κάτι από τη μία τσέπη και να του το παίρνεις με πολύ χειρότερους όρους από την άλλη», εξήγησε.

Τέλος, σχολιάζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο μοναδικός πολιτικός, που δεν βλέπει τι γίνεται στον κόσμο και όλα τα χρεώνει στον Μητσοτάκη. «Εδώ συμβαίνουν δύο πράγματα: Είτε δεν μπορούν να καταλάβουν και  να ερμηνεύσουν τι γίνεται στον κόσμο -δεν είναι απίθανο να συμβαίνει, γιατί δεν είναι η πρώτη φορά, το ίδιο συνέβαινε και το 2015- ή δεύτερον -που κι αυτό είναι εξαιρετικά πιθανό-  προκειμένου να στήσουν αυτό το αντιπολιτευτικό αφήγημα, έχουν επιλέξει συνειδητά να δηλητηριάζουν τα μυαλά των ανθρώπων  και να καλλιεργούν ψεύτικες ελπίδες και προσδοκίες», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου, υποστηρίζοντας ότι στον ΣΥΡΙΖΑ λένε ψέματα.

«Μας είχαν πει για το προηγούμενο διάστημα  όλο ότι η Δ.Ε.Η. κερδοσκοπεί και γι’ αυτό την πουλήσαμε στους ιδιώτες δήθεν τη Δ.Ε.Η., για να βγάλουμε έναν σωρό λεφτά από την κρίση και να βγάλουν χρήματα και να πλουτήσουν οι μέτοχοι  και ανακοινώνει η Δ.Ε.Η. ζημιές», συνέχισε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή