Θεσσαλονίκη: Φωτιά στην κλινική Covid του νοσοκομείου Παπανικολάου - Ένας νεκρός, τέσσερις τραυματίες

Οι πρώτες πληροφορίες για τα αίτια της φωτιάς - Εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη Θ. Πλεύρης και Μ. Γκάγκα
Τετάρτη, 06 Απριλίου 2022 09:30
UPD:17:01
INTIME NEWS/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
A- A A+

Σορός άνδρα εντοπίστηκε στον 2ο όροφο, στην κλινική Covid του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, μετά από τη φωτιά που ξέσπασε περίπου στις 9 το πρωί.

Παράλληλα, τέσσερις ασθενείς τραυματίστηκαν από τη φωτιά. Δύο εξ αυτών έχουν υποστεί σοβαρά τραύματα και μεταφέρθηκαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με τον έναν ασθενή να έχει διασωληνωθεί. Οι υπόλοιποι νοσηλευόμενοι απομακρύνθηκαν από την κλινική Covid και μεταφέρθηκαν σε άλλες πτέρυγες του νοσοκομείου.

Σημειώνεται ότι στο σημείο έσπευσαν 11 οχήματα της Πυροσβεστικής με 30 πυροσβέστες, που κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

INTIME NEWS/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

«Ξέσπασε φωτιά με πάρα πολύ καπνό, δεν μπορούσα να βγω από το γραφείο μου. Ειδοποιήσαμε την Πυροσβεστική και έχει μπει στην κλινική» δήλωσε ο συντονιστής Διευθυντής του Πνευμολογικού Τμήματος Διαμαντής Χλωρός στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Το χρονικό 

Η φωτιά ξέσπασε στις 9:00 το πρωί, στον θάλαμο 206, του δεύτερου ορόφου της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Παπανικολάου, που λειτουργεί ως μονάδα COVID-19, χωρίς να επεκταθεί σε άλλους θαλάμους,σύμφωνα με τον αρχιπύραρχο διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκη Κωνσταντίνο Δαδούδη. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις χρειάστηκαν 30 λεπτά για να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά.

INTIME NEWS/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Σύμφωνα με τον κ. Δαδούδη οι πυροσβέστες εντόπισαν νεκρό τον έναν από τους τρεις ασθενείς που νοσηλεύονταν στον συγκεκριμένο θάλαμο, ενώ οι άλλοι δύο διακομίσθηκαν και νοσηλεύονται στη ΜΕΘ με εγκαύματα.

«Η πυρκαγιά επεκτάθηκε πολύ γρήγορα εντός του θαλάμου, αυτό σημαίνει πως η καύσιμη ύλη ήταν αρκετή και δημιούργησε ένταση στη φωτιά. Κύριο μέλημά μας ήταν να περιορίσουμε τη φωτιά και παράλληλα όταν διαπιστώσαμε ότι πρέπει να προβούμε και σε διασώσεις, στήσαμε επιχείρηση μεταφοράς και διάσωσης των ασθενών, με κρεβάτια και καρότσια με τη βοήθεια του προσωπικού της κλινικής του νοσοκομείου», ανέφερε.

INTIME NEWS/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 35 διασώσεις και μεταφορές από τους πυροσβέστες. Οι πρώτοι που αντιλήφθηκαν τη φωτιά, ήταν οι φύλακες του νοσοκομείου που επιχείρησαν να τη σβήσουν με πυροσβεστήρες δίχως όμως να τα καταφέρουν διότι υπήρχαν πυκνοί καπνοί και δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν τους θαλάμους.

Οι πρώτες πληροφορίες για τα αίτια της φωτιάς

THESTIVAL.GR

Φως στα ακριβή αίτια της φωτιάς αναμένεται να ρίξει το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής. Ειδησεογραφικά site της Θεσσαλονίκης, μεταδίδουν ότι η φωτιά φαίνεται πως ξεκίνησε όταν ένας ασθενής που νοσηλευόταν μόνος του σε δωμάτιο φέρεται να άναψε τσιγάρο και ανεφλέγη το παρεχόμενο οξυγόνο. Οι πληροφορίες αυτές πάντως δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα, ενώ σύμφωνα με άλλες πληροφορίες εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από έκρηξη κινητού τηλεφώνου. Για το περιστατικό ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή και ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης.

«Σαν να έπεσε βόμβα...»

INTIME NEWS/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Διοικητική υπάλληλος του νοσοκομείου δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «ακούστηκε μια δυνατή έκρηξη και πετάχτηκαν όλοι έξω». «Είδαμε να βγαίνουν πυκνοί μαύροι καπνοί από τα παράθυρα... τρέξαμε στο σημείο...επικρατούσε πανικός. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για το νοσοκομείο. Δεν έχουμε ξαναζήσει τέτοιο συμβάν» ανέφερε. Όπως είπε, υπάλληλοι του νοσοκομείου απομάκρυναν έγκαιρα φιάλες οξυγόνου από το υπόγειο όπου φυλάσσεται ο ιατρικός εξοπλισμός, φοβούμενοι την επέκταση της φωτιάς και σε άλλους χώρους.

Οι ζημιές είναι σημαντικές και θα χρειαστούν μέρες για την αντιμετώπισή τους έτσι ώστε να επαναλειτουργήσει η πτέρυγα. «Είναι σαν να έπεσε βόμβα» ανέφερε ο κ. Χλωρός.

Εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη Θ. Πλεύρης και Μ. Γκάγκα

Όπως έγινε γνωστό ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός Μ. Γκάγκα μεταβαίνουν εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή