Πάτρα: Στην ανακρίτρια τις επόμενες ώρες ο Μάνος Δασκαλάκης

Τετάρτη, 06 Απριλίου 2022 08:14
UPD:08:16
INTIME NEWS/ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
A- A A+

Στην ανακρίτρια αναμένεται να μεταβεί τις επόμενες ώρες ο πρώην σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τη ανθρωποκτονία της κόρης της Τζωρτζίνας, για παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας κατά της 33χρονης. 

Στο πλαίσιο της ανάκρισης- πέρα από τον Μάνο Δασκαλάκη- άμεσα αναμένεται να κληθούν για να καταθέσουν ως μάρτυρες γιατροί και νοσηλευτές από το Καραμανδάνειο της Πάτρας, το Ωνάσειο αλλά και το Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» όπου νοσηλεύτηκε η 9χρονη. Επίσης, την πόρτα της ανακρίτριας θα κληθούν να περάσουν για να εξεταστούν πρόσωπα του συγγενικού περιβάλλοντος της Ρούλας Πισπιρίγκου. 

Ο Μάνος Δασκαλάκης αναμένεται να βρεθεί ενώπιον της 18ης Ανακρίτριας τις αμέσως επόμενες ώρες- πιθανόν το πρωί της Τετάρτης- για να δηλώσει παράσταση προς υπεράσπιση της κατηγορίας, γεγονός που σημαίνει ότι θα σταθεί απέναντί της στη δικαστική διαδικασία που θα ακολουθήσει αναφορικά με τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Ο ίδιος εμφανίστηκε προβληματισμένος σε συνέντευξή του διερωτώμενος πώς όλα αυτά τα χρόνια δεν αντιλήφθηκε τίποτα, ενώ δήλωσε ότι η κεταμίνη που ανιχνεύθηκε στη Τζωρτζίνα δεν υπήρχε στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν προτού καταλήξει. 

Στο μεταξύ, αίρεται το τηλεφωνικό και ηλεκτρονικό απόρρητο της Ρούλας Πισπιρίγκου, έπειτα από αίτημα της ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάππα που χειρίζεται τον υπόθεση του θανάτου της Τζωρτζίνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί που ερεύνησαν το σπίτι της κατηγορουμένης στην Πάτρα έχουν κατασχέσει, μεταξύ άλλων, οκτώ κινητά τηλέφωνα τα οποία θα ελεγχθούν άμεσα από το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας.

Επίσης, σε ειδικά διαμορφωμένο κελί και σε απομόνωση -προκειμένου να παρέχεται απόλυτη ασφάλεια κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού η Ρούλα Πισπιρίγκου. Η 33χρονη οδηγήθηκε στο κελί της εν μέσω αποδοκιμασιών από τις άλλες κρατούμενες των φυλακών, οι οποίες εκτόξευαν απειλές για τη ζωή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής το κελί βρίσκεται στην ειδική πτέρυγα των γυναικείων φυλακών, όπου κρατούνται και οι έγκλειστοι για εγκλήματα τρομοκρατίας. Το κελί είναι ατομικό και σε πλήρη απομόνωση, ενώ η Ρούλα Πισπιρίγκου θα προαυλίζεται μόνη της (προκειμένου να βρίσκεται σε απόλυτα ασφαλές περιβάλλον) και θα μπορεί να βλέπει μόνο τον δικηγόρο της.

«Ήμουν σχεδόν βέβαιη ότι θα πήγαινα σπίτι μου. Θέλω να πιστεύω πως σύντομα θα αφεθώ ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Θα αποδειχθεί η αλήθεια. Δεν υπάρχουν στοιχεία. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξω στη φυλακή», δήλωσε η ίδια το πρωί της Τρίτης

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή