Προβάδισμα τετράδας για Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι

Τετάρτη, 06 Απριλίου 2022 00:55
UPD:01:05
REUTERS/PHIL NOBLE

Soccer Football - Champions League - Quarter-Final - First Leg - Manchester City v Atletico Madrid - Etihad Stadium, Manchester, Britain - April 5, 2022 Manchester City's Kevin De Bruyne scores their first goal 

A- A A+

Οι δύο αγγλικές ομάδες που αγωνίστηκαν στους πρώτους προημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, το βράδυ της Τρίτης (5/4), πήραν προβάδισμα πρόκρισης για τους «τέσσερις» της διοργάνωσης.

Εκεί, λοιπόν, μπορεί να θεωρηθεί πως βρίσκεται ήδη η Λίβερπουλ μετά το πέρασμά της από το «Ντα Λουζ» απέναντι στην Μπενφίκα με 3-1, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι θα ταξιδέψει στη Μαδρίτη για τη ρεβάνς με την Ατλέτικο έχοντας «προίκα» το 1-0 στο «Έτιχαντ».

Με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, οι «Κόκκινοι» του Γιούργκεν Κλοπ πάγωσαν το κοινό στο στάδιο της Λισσαβόνας, εδραιώντας από το αρχικό 45λεπτο τη νίκη τους.

Στο 17΄ ο Κονατέ με κεφαλιά από κόρνερ του Ρόμπερτσον και στο 34΄ ο Μανέ, ύστερα από ασίστ του Λουίς Ντίας, έγραψαν το 0-2, για να μειώσουν οι «Αετοί» νωρίς στην επανάληψη (48΄) με τον Νούνιες.

Η Μπενφίκα έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-2 στο 60΄ με τον Έβερτον, για να «κλειδώσει» τελικά τη νίκη για τη Λίβερπουλ στο 88΄ ο Λουίς Ντίας, μέχρι πρότινος παίκτης της «αιώνιας» αντιπάλου, Πόρτο.

Η αγγλική ομάδα νίκησε για πέμπτη συνεχή φορά εκτός έδρας στην Ευρώπη, κάτι που είχε να καταφέρει σχεδόν 40 χρόνια και συγκεκριμένα από την περίοδο 1983-84, με προπονητή τον Τζο Φάγκαν.

Τα δοκάρια των Λουζιτανών υπερασπίστηκε για άλλη μια φορά και ήταν από τους καλύτερους παίκτες τους ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, ενώ ο Κώστας Τσιμίκας έμεινε στον πάγκο της Λίβερπουλ.

Στο Μάντσεστερ, η Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στην πιο σκληροτράχηλη ομάδα του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως κατάφερε να φτάσει σε μια πολύ σημαντική νίκη χάρις στο (πρώτο φετινό) γκολ του Κέβιν ντε Μπρόινε στη διοργάνωση.

Ο άσος των «Πολιτών» σκόραρε στο 70΄ από ασίστ του νεοεισελθόντα Φόντεν κι επέτρεψε στην ομάδα του να αυξήσει το σερί της σε νοκ άουτ παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου μετρά 8 νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα, εκείνη στον περσινό τελικό με την Τσέλσι, στους τελευταίους δέκα αγώνες της.

Οι ρεβάνς των δύο αναμετρήσεων θα διεξαχθούν σε «Γουάντα Μετροπολιτάνο» και «Άνφιλντ», την Τετάρτη 13 Απριλίου.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις