«Η σύλληψη του Μλάντιτς αποτελεί πρόβλημα για τη Σερβία»

Τρίτη, 09 Δεκεμβρίου 2008 10:36
A- A A+

Την εκτίμηση ότι η Σερβία έχει ένα κάποιο μέλλον στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.), αλλά παραμένουν αρκετά προβλήματα σε αυτή την κατεύθυνση, με κορυφαίο εκείνο του εντοπισμού και της σύλληψης του καταζητούμενου από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) για την πρώην Γιουγκοσλαβία, Ράτκο Μλάντιτς, διατύπωσε ο προεδρεύων του συμβουλίου υπουργών της Ε.Ε., υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Κουσνέρ.

Μιλώντας χθες, μετά το πέρας της συνεδρίασης του συμβουλίου γενικών υποθέσεων της Ένωσης, στις Βρυξέλλες, ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας τόνισε πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η σερβική κυβέρνηση είναι δημοκρατική και έχει ευρωπαϊκό προσανατολισμό και ότι το μέλλον της Σερβίας είναι στην "ευρωπαϊκή οικογένεια".

Τόνισε δε ότι ορισμένα κράτη-μέλη της Ε.Ε. θα πρέπει να πεισθούν να προχωρήσουν στο "ξεπάγωμα" της Ενδιάμεσης Συμφωνίας μεταξύ της Σερβίας και της Ε.Ε.

Σημειώνεται ότι το συμβούλιο γενικών υποθέσεων της Ε.Ε. δεν έλαβε καμία απόφαση σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, εξαιτίας της διαφωνίας της Ολλανδίας, η οποία επιμένει στη σύλληψη του Μλάντιτς, προτού εφαρμοστεί η εν λόγω συμφωνία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή