Πυρκαγιά στο ξενοδοχείο «Ταζ Μαχάλ» της Βομβάης

Τρίτη, 09 Δεκεμβρίου 2008 11:06
A- A A+

Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα στο ξενοδοχείο «Ταζ Μαχάλ», έναν από τους στόχους των τρομοκρατικών επιθέσεων στην ινδική πόλη της Βομβάης τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε στον 20ό όροφο του ξενοδοχείου, κατασβέστηκε από τους πυροσβέστες και δεν υπήρξαν τραυματισμοί, καθώς η πτέρυγα εκείνη ήταν άδεια, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ξενοδοχείου. Δεν υπήρξαν επιπλέον υλικές ζημιές στο ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά, η οποία πιθανόν να προκλήθηκε από βλάβη στο ηλεκτρικό κύκλωμα, ξέσπασε κοντά σε μια κουζίνα που δεν χρησιμοποιείται και έγινε αντιληπτή από τους συντηρητές του κτιρίου, οι οποίοι ειδοποίησαν την πυροσβεστική υπηρεσία.

Το ηλικίας 105 ετών ξενοδοχείο «Tαζ Μαχάλ, ένα από τα διασημότερα ξενοδοχεία της Ινδίας, υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές στη διάρκεια των συγκρούσεων που διήρκησαν 59 ώρες ανάμεσα στους τρομοκράτες που είχαν οχυρωθεί σε αυτό και στις επίλεκτες δυνάμεις των ινδών κομάντο.

Από τις επιθέσεις, τμήμα του κτιρίου είχε αρπάξει φωτιά και τουλάχιστον ένας όροφος καταστράφηκε.

Τουλάχιστον 170 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 300 τραυματίστηκαν από τις συντονισμένες τρομοκρατικές επιθέσεις που συγκλόνισαν τη Βομβάη στις 26, 27, 28 και 29 Νοεμβρίου.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή