Πρ. Παυλόπουλος: Η κυβέρνηση έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης

Τρίτη, 09 Δεκεμβρίου 2008 14:18
UPD:14:20

ΥΠΕΣ: Κανένας δεν δικαιούται να κάνει ενέργειες που προσβάλλουν τη δημοκρατία

A- A A+

«Σήμερα είναι η μέρα της κηδείας του Αλέξη και είναι χρέος να αναλογιστούμε πως τιμούμε τη μνήμη αυτού του παιδιού και πως διδασκόμαστε από αυτό που συνέβη, ώστε να μην ξανασυμβεί πότε».

Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ αφού πρόσθεσε ότι οι ένοχοι θα τιμωρηθούν παραδειγματικά, τόνισε πως «κανένας δεν δικαιούται στη μνήμη του να κάνει ενέργειες που προκαλούν το κοινωνικό αίσθημα και προσβάλλουν τη δημοκρατία».

«Βλέπουμε ανθρώπους υπό καθεστώς ωμής βίας», σημείωσε στη συνέχεια και υπογράμμισε ότι αυτές τις ενέργειες «πρέπει να τις καταδικάσουμε όλοι, να αναλογιστούμε όλοι της ευθύνες μας». Καταλήγοντας δε, υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γιώργου Σουφλιά: «Η βία δεν αντιμετωπίζεται με βίαιες πράξεις, ορισμένες εκδηλώσεις έγιναν γιατί συνέβη ένα περιστατικό βίαιο, όμως όλες αυτές οι εκδηλώσεις οδηγούν σε κατάργηση της κοινωνικής ειρήνης και καταστροφή περιουσιών». Ο κ. Σουφλιάς κάλεσε επίσης όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συνδράμουν για να αντιμετωπιστεί το θέμα της βίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή