Συμφωνία UEFA-Ηνωμένων Εθνών για πιο βιώσιμες πόλεις

Τρίτη, 05 Απριλίου 2022 17:54
UPD:17:55
A- A A+

Η UEFA και η Οικονομική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη (UNECE) υπέγραψαν Μνημόνιο Κατανόησης, με στόχο να δείξουν πώς το ποδόσφαιρο και η διοργάνωση εκδηλώσεων της UEFA μπορούν να βοηθήσουν τις πόλεις να γίνουν πιο βιώσιμες.

Για τον εορτασμό της συμφωνίας πραγματοποιήθηκε παράπλευρη εκδήλωση με τίτλο «Το ποδόσφαιρο ως επιταχυντής της αλλαγής» στο Palais des Nations, στη Γενεύη με ομιλίες του Μικέλε Ούβα της UEFA, της Όλγα Αλγκαγέροβα από την UNECE κι εκπροσώπων της πόλης της Κοπεγχάγης.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν η δήμαρχος της Κοπεγχάγης, Σόφι Χέστορπ Άντερσεν, της οποίας η πόλη φιλοξένησε αγώνες του EURO 2020 το περασμένο καλοκαίρι και η επικεφαλής του γυναικείου ποδοσφαίρου της UEFA, Ναντίν Κέσλερ, που μίλησε για τις εμπειρίες της ως πρώην παίκτρια, περνώντας τότε στη διακυβέρνηση του ποδοσφαίρου κι εμπνέοντας περισσότερα κορίτσια να αφοσιωθούν στον αθλητισμό.

Η UNECE είναι η Οικονομική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη, η οποία περιλαμβάνει 56 κράτη μέλη του ΟΗΕ και στοχεύει στην προώθηση της πανευρωπαϊκής οικονομικής ολοκλήρωσης.

Οι στόχοι της συνεργασίας μεταξύ της UEFA και της UNECE θα επιδιώξουν επίσης την προώθηση έξυπνων και βιώσιμων αστικών στόχων, διευκολύνοντας παράλληλα την ανταλλαγή γνώσεων και προάγοντας την ασφαλή και βιώσιμη κινητικότητα στις αστικές περιοχές.

Το μνημόνιο θα προσπαθήσει επίσης να διασφαλίσει ότι οι επενδύσεις σε εκδηλώσεις από εταίρους και οικοδεσπότες βοηθούν να γίνουν οι πόλεις πιο βιώσιμες. Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεννόησης αποτελεί επίσης μέρος των στόχων βιωσιμότητας της UEFA.

«Οι εκδηλώσεις ποδοσφαίρου είναι ένας επιταχυντής της αλλαγής που μπορεί να συμβάλει στη βιώσιμη ανάπτυξη και να υποστηρίξει τις πόλεις υποδοχής στην επίτευξη ευφυών στόχων», σχολίασε ο Μικέλε Ούβα.

«Η UEFA ανυπομονεί να βοηθήσει στην οικοδόμηση περαιτέρω γεφυρών μεταξύ του ποδοσφαίρου, των πόλεων και των κοινοτήτων, με γνώμονα την πεποίθηση ότι η βιωσιμότητα βρίσκεται στο επίκεντρο της επιτυχίας της κοινωνίας των πολιτών και των μελλοντικών γενεών. Το ποδόσφαιρο δεν πρέπει απλώς να παρακολουθεί και να ακολουθεί τη βιωσιμότητα και τις κοινωνικές τάσεις. πρέπει να τις προβλέψει και να τις "γεννήσει"».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις