Συνελήφθη οδηγός ταξί για διπλό κόμιστρο - Οριστική αφαίρεση άδειας για απανωτά «κόκκινα»

Τρίτη, 05 Απριλίου 2022 16:05
UPD:16:14
www.astynomia.gr
A- A A+

Ένας 52χρονος οδηγός ταξί συνελήφθη, από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και τροχονομικών ελέγχων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, για τον εντοπισμό παραβατικών συμπεριφορών επαγγελματιών οδηγών.

Ειδικότερα, ο οδηγός κατηγορείται ότι μεσημβρινές ώρες της 30ης Μαρτίου επιβίβασε δύο πελάτισσες έξω από Νοσοκομείο, με προορισμό άλλη περιοχή του Λεκανοπεδίου και κατά την αποβίβαση απαίτησε και εισέπραξε διπλάσιο ποσό από αυτό που ανέγραφε το ταξίμετρο. Επιπλέον, δεν ακολούθησε την προτεινόμενη από αυτές διαδρομή, επιδεικνύοντας πέραν των άλλων επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά, παραβιάζοντας τρεις φορές τον ερυθρό σηματοδότη.

Ως εκ τούτου, ο εν λόγω οδηγός συνελήφθη για είσπραξη κομίστρου μεγαλύτερου του επιτρεπόμενου, ενώ του βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.400 ευρώ.

Επιπλέον, για τον συγκεκριμένο οδηγό θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία με την αρμόδια Περιφερειακή Ενότητα, ώστε να του αφαιρεθεί διά βίου η άδεια ικανότητας οδήγησής του, καθώς είναι υπότροπος, αφού τρεις φορές μέσα σε διάστημα πέντε ετών παραβίασε ερυθρό σηματοδότη.

Οι έλεγχοι, με στόχο την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους μετακινούμενους πολίτες, θα συνεχιστούν, ξεκαθαρίζει η ΕΛ.ΑΣ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή