Γερμανία: Αύξηση των επιθέσεων σε Ρώσους και Ουκρανούς

Τρίτη, 05 Απριλίου 2022 14:11
UPD:14:11
A- A A+

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η Γερμανία καταγράφει αύξηση των επιθέσεων εναντίον Ρώσων και Ουκρανών μεταναστών, όπως έκανε γνωστό η υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Νάνσι Φάζερ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με συνεντευξή της στην εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung την οποία επικαλείται το Reuters, από τα τέλη Φεβρουαρίου, έχουν καταγραφεί από την αστυνομία 308 αδικήματα με αντιρωσικά αισθήματα. Ανάμεσά τους και 15 πράξεις βίας.

Οι επιθέσεις εναντίον Ουκρανών έχουν επίσης αυξηθεί, με 109 αδικήματα να έχουν καταγραφεί από τα τέλη Φεβρουαρίου, μεταξύ των οποίων 13 πράξεις βίας, όπως σωματική βλάβη.

Η πλειονότητα των αδικημάτων αφορούσαν υλικές ζημιές, ύβρεις και λεκτικές απειλές.

Μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου- οπότε και ξεκίνησε η εισβολή στην Ουκρανία- στη Γερμανία ζούσαν περίπου 250.000 μετανάστες ρωσικής καταγωγής και 150.000 Ουκρανοί μετανάστες. Έκτοτε, περισσότεροι από 300.000 Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν καταφύγει στη Γερμανία.

«Αυτή η σύγκρουση δεν πρέπει να εισχωρήσει στην κοινωνία μας. Πρέπει να υπενθυμίσουμε στους ανθρώπους ότι αυτός είναι ο εγκληματικός πόλεμος του Πούτιν. Δεν είναι ο πόλεμος των ανθρώπων με ρωσικές ρίζες που ζουν εδώ στη Γερμανία», δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός.

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή