Η ρωσική τηλεόραση διέκοψε αγώνα της Μπουντεσλίγκα για αντιπολεμικό σύνθημα

Τρίτη, 05 Απριλίου 2022 13:19
UPD:14:10
REUTERS/LEON KUEGELER
A- A A+

Το ποδόσφαιρο και ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ακόμα αλληλένδετα: μόλις 13 λεπτά διήρκεσε η τηλεθέαση του αγώνα Μπορούσια Ντόρτμουντ-Λειψία στη Ρωσία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Ukraine Now, η μετάδοση της αναμέτρησης του γερμανικού πρωταθλήματος κρυπτογραφήθηκε και διακόπηκε μετά την εμφάνιση συνθημάτων κατά του πολέμου στην Ουκρανία, στις οθόνες του γηπέδου και στα περιμετρικά led.

Το «Stop War» και το «Stand with Ukraine» είναι μερικά από τα γραπτά που εμφανίστηκαν υπέρ του ουκρανικού λαού. Οι εικόνες του αγώνα, που μεταδιδόταν στο «Match! Calcio3», συσκοτίστηκαν και ο σχολιαστής του αγώνα, Ιγκόρ Κιτμάνοφ, παρενέβη για να εξηγήσει την κατάσταση.

«Δυστυχώς πρέπει να διακόψουμε την εκπομπή μας για λόγους που δεν ελέγχουμε. Είναι γενικά αποδεκτό ότι το ποδόσφαιρο παραμένει εκτός πολιτικής, αλλά η Bundesliga δεν ακολουθεί πάντα αυτόν τον κανόνα», είπε ο σχολιαστής, σύμφωνα με το Ukraine Now.

Αυτά, πάντως, δεν είναι τα πρώτα προβλήματα που αφορούν ποδοσφαιρικούς αγώνες στη Ρωσία. Η αγγλική Πρέμιερ Λιγκ είχε αποφασίσει να αναστείλει τη συμφωνία για τη μετάδοση των αγώνων πρωταθλήματος στη χώρα με το συνεργάτη της για τα τηλεοπτικά δικαιώματα και να δωρίσει ένα εκατομμύριο λίρες στον ουκρανικό λαό. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις