Ηγουμενίτσα: Μετέφερε κρυμμένα σε φορτηγό 1.601.200 λαθραία τσιγάρα

Τρίτη, 05 Απριλίου 2022 11:13
UPD:11:20
ΛΣ-ΕΛΛ.ΑΚΤ.
A- A A+

Στη σύλληψη ενός 63χρονου προχώρησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, για παράβαση του άρθρου 155 του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα (Ν. 2960/2001).

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε με τη συνδρομή στελεχών της κινητής μονάδας ανίχνευσης ακτίνων X-RAY, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας σε φορτηγό με επικαθήμενο, εντοπίστηκαν, μεταξύ των εμπορευμάτων και συγκεκριμένα σε κρύπτες εντός ειδικά διαμορφωμένων φύλλων αλουμινίου, 1.601.200 τσιγάρα, σε 80.060 πακέτα, που δεν έφεραν την ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

ΛΣ-ΕΛΛ.ΑΚΤ.

Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι των κατασχεθέντων αυτών καπνικών προϊόντων ανέρχονται σε 339.098,16 ευρώ.

Από την ανάλυση των έως τώρα δεδομένων, η κατασχεθείσα ποσότητα λαθραίων (πιθανόν παραποιημένων) τσιγάρων επρόκειτο να διατεθεί στις παράνομες αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η εν λόγω επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και τη δίωξη του λαθρεμπορίου.

Από την τοπική λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα λαθραία καπνικά προϊόντα και το φορτηγό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή