Εικοσιτετράωρη απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2008 07:10
UPD:07:29
A- A A+

Δεν ανεβλήθη η προγραμματισμένη για σήμερα 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, οι οποίες απάντησαν αρνητικά στην έκκληση του πρωθυπουργού για αναστολή των κινητοποιήσεων, ώστε αυτές να μην αποτελέσουν άλλοθι για την πρόκληση νέων επεισοδίων.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, προϋπόθεση για την αναβολή της απεργίας είναι η αλλαγή της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και η αποδοχή των αιτημάτων των εργαζομένων.

Στις 10 το πρωΐ οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Κλαυθμώνος οι οποίοι στη συνέχεια θα κάνουν πορεία προς το Σύνταγμα. Σημειώνεται ότι μισή ώρα αργότερα - στις 10:30 π.μ. - συγκέντρωση στην Ομόνοια θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ.

Στην 24ωρη απεργία μετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς με στάσεις εργασίας. Από τις 8 το πρωΐ έως τις 10 το βράδυ θα κινηθούν τα μπλε λεωφορεία, οι συρμοί του ηλεκτρικού και του μετρό. Ακινητοποιημένα για ολόκληρη την μέρα θα μείνουν τα τρόλλεϋ.

Τρεις δίωρες στάσεις εργασίας θα γίνουν στον ΟΣΕ, από τις 7-9 π.μ., τις 3-5 μ.μ. και τις 10 έως τις 12 τα μεσάνυχτα.

Στην απεργία συμμετέχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα τη ματαίωση πτήσεων των Ολυμπιακών Αερογραμμών, η ΟΛΜΕ, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί και οι καθηγητές των Πανεπιστημίων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή