Μαλαισία: Απελευθερώθηκε ύποπτος των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2008 08:47
A- A A+

Οι αρχές της Μαλαισίας ανακοίνωσαν σήμερα πως κρατούσαν από το 2001, χωρίς να έχει προσαχθεί σε δίκη, έναν ύποπτο για διασυνδέσεις με τους τρομοκράτες που εμπλέκονται στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σαγιέντ Χαμίντ Αλμπάρ διευκρίνισε πως ο Γιαζίντ Σουφάατ, μέλος της εξτρεμιστικής οργάνωσης Τζεμάα Ισλαμίγια, απελευθερώθηκε στις 24 Νοεμβρίου από στρατόπεδο της βόρειας Μαλαισίας.

«Είχε θεωρηθεί απειλή για τον λαό της Μαλαισίας γιατί ήταν μέλος της Τζεμάα Ισλαμίγια που προσπαθεί να εγκαθιδρύσει μια ισλαμική κυβέρνηση στην περιοχή», δήλωσε ο υπουργός στους δημοσιογράφους.

«Πιστεύω πως αφού πέρασε τόσο καιρό στην φυλακή, μπορεί να επανενταχθεί στην κοινωνία...», πρόσθεσε ο ίδιος, χωρίς να διευκρινίσει αν ο Σουφάατ θα βρίσκεται υπό δικαστική επιτήρηση.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Μαλαισίας, άλλα πέντε άτομα που ήταν στη φυλακή, επίσης χωρίς να έχουν δικαστεί, αφέθηκαν ελεύθερα τον Δεκέμβριο.

Οπως προκύπτει από έκθεση της αμερικανικής εξεταστικής επιτροπής για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, στον Σουφάατ, πτυχιούχο του τμήματος Βιοχημείας του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, είχε ανατεθεί από την αλ Κάιντα η κατασκευή βιολογικού όπλου.

Επίσης, στο διαμέρισμά του διέμεναν από το 2000 τέσσερα μέλη της αλ Κάιντα, ανάμεσα τους και οι αεροπειρατές του αεροσκάφους που έπεσε πάνω στο Πεντάγωνο στις 11 Σεπτεμβρίου 2001.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή