Ο όρος ανταγωνιστικότητας του Φερστάπεν στην Red Bull

Δευτέρα, 04 Απριλίου 2022 18:11
UPD:18:15
REUTERS/HAMAD I MOHAMMED
A- A A+

O παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula1, Μαξ Φερστάπεν ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Red Bull Honda μέχρι το 2028 πριν την έναρξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου, ωστόσο, όπως έγινε γνωστό ο Ολλανδός πιλότος έχει βάλει στην σύμβασή του έναν ασυνήθιστο αλλά απόλυτα αντιπροσωπευτικό για τον ίδιο όρο.

«Είμαι πιστός στην ομάδα για την ευκαιρία που μου έδωσαν. Πάντα είχαμε έναν κοινό στόχο. Πάντα πίστευα στη συνεργασία μας και ήμασταν τυχεροί που μας βγήκε πέρυσι. Το πρωτάθλημα πήρε την πίεση από πάνω μας». Με αυτά τα λόγια είχε «σφραγίσει» το μέλλον αλλά πόσο πιστός θα είναι στην ομάδα του;

Μέχρι το 2028 αν και εφόσον η Reb Bull Honda διαθέτει ένα μονοθέσιο που θα του παρέχει την ευκαιρία να διεκδικεί με καλές πιθανότητες το πρωτάθλημα. Σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει όρος, ο οποίος του επιτρέπει να αποχωρήσει!

Ο σύμβουλος της Red Bull Racing σε θέματα Formula 1, Χέλμουτ Μάρκο, εξήγησε την ρήτρα ανάμεσα στις δύο πλευρές.

«Φυσικά και υπάρχει όρος αποδέσμευσης. Αν έχουμε μία «καταστροφή» όπως το 2014, όπου δεν είχαμε καμία τύχη απέναντι στη Mercedes που είχε το προβάδισμα στον τομέα του κινητήρα, τότε νομίζω πως είναι ξεκάθαρο πως στο συμβόλαιο του Φερστάπεν υπάρχει όρος αποδέσμευσης», ανέφερε ο Αυστριακός στο Formel1.de.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις