Κρεμλίνο: Τι απαντάει για τη σφαγή στη Μπούτσα

Δευτέρα, 04 Απριλίου 2022 13:10
UPD:13:45
REUTERS/STRINGER
A- A A+

Στις κατηγορίες για τη σφαγή στην Μπούτσα απάντησε την Δευτέρα το Κρεμλίνο, κάνοντας λόγο για σκηνοθετημένες εικόνες με νεκρούς αμάχους στους δρόμους της πόλης. Νωρίτερα η  εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, υποστήριξε ότι τα πλάνα με νεκρούς αμάχους στην ουκρανική πόλη Μπούτσα είχαν ζητηθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες

«Είναι ξεκάθαρο με γυμνό μάτι ότι υπάρχουν πολλά πλαστά και στημένα πλάνα», σχολίασε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις εικόνες που κυκλοφόρησαν από Ουκρανούς αξιωματούχους.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην τακτική ενημέρωση, ο Πεσκόφ είπε ότι τα γεγονότα και η χρονολογία των γεγονότων στη Μπούτσα δεν υποστηρίζουν την εκδοχή της Ουκρανίας για τα γεγονότα και προέτρεψε τους διεθνείς ηγέτες να μην βιάζονται να κρίνουν. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου αρνήθηκε τις κατηγορίες σχετικά με τη δολοφονία αμάχων, τονίζοντας ότι οι ισχυρισμοί της Ουκρανίας για το θέμα θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με δυσπιστία.

Πάντως δεν προσκόμισε κανένα στοιχείο για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του, προσθέτοντας ότι οι Ρώσοι ειδικοί εντόπισαν σημάδια διάφορων «ψευδών» στοιχείων και επεξεργασίας στο υλικό.  «Από ό,τι έχουμε δει, το υλικό σε βίντεο ως επί το πλείστον δεν μπορεί να είναι αξιόπιστο, επειδή ειδικοί από το υπουργείο Άμυνας βρήκαν σημάδια επεξεργασίας του βίντεο και ορισμένα ψευδήή άλλα» (στοιχεία), είπε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι «η αλληλουχία των γεγονότων επίσης δεν συνηγορεί υπέρ της εγκυρότητας αυτών των δηλώσεων».

Επιπλέον, αρνήθηκε να σχολιάσει εάν οι εικόνες από την Μπούχα θα επηρεάσουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί να συνεχιστούν σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τέλος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του ηγέτη του κυβερνώντος κόμματος της Πολωνίας Γιαρόσλαφ Κατσίνσκι, ο οποίος είπε ότι η Βαρσοβία είναι ανοιχτή στο να φιλοξενήσει αμερικανικά πυρηνικά όπλα στο έδαφός της και θα χαιρετίσει μια αύξηση κατά 50% του αριθμού των αμερικανικών στρατευμάτων στην Ευρώπη, το Κρεμλίνο καταδίκασε αυτά τα σχόλια. Όπως εξήγησε ο Πεσκόφ, μια τέτοια κίνηση θα οδηγήσει σε αυξημένες εντάσεις.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή