Ν. Κακλαμάνης: Απαιτείται άμεση στήριξη στους εμπόρους της Αθήνας

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2008 13:05
UPD:13:06
A- A A+

Η «επούλωση των πληγών» που άφησαν πίσω τους τα σοβαρά επεισόδια που εξελίχθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο κέντρο της Αθήνας μετά το θάνατο του 15χρονου Αλέξη από σφαίρα ειδικού φρουρού, αποτέλεσε το αντικείμενο συζήτησης κατά τη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος της Αθήνας Νικήτας Κακλαμάνης με τον Πρωθυπουργό.

Ο κ. Κακλαμάνης τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα που αφορούν τις υλικές καταστροφές στους δρόμους, τα κτήρια και τα πεζοδρόμια, αλλά και την «οικονομική καταστροφή του εμπορικού κόσμου του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, αλλά και περιφερειακά».

Ν. Κακλαμάνης: ¶παιτείται άμεση στήριξη των εμπόρων

Ν. Κακλαμάνης: ¶παιτείται άμεση στήριξη των εμπόρων

«Σε ό,τι αφορά τον εμπορικό κόσμο της Αθήνας, ζήτησα από τον Πρωθυπουργό, αν είναι δυνατόν και σήμερα, να εξαγγελθούν τα οικονομικά μέτρα ανακούφισης των εμπόρων της Αθήνας», σημείωσε ο κ. Κακλαμάνης.

Διευκρίνισε δε ότι πρότεινε στον κ. Καραμανλή να δοθεί ένα «ουσιαστικό δάνειο ανακούφισης», το οποίο να είναι άτοκο, να έχει περίοδο χάριτος τουλάχιστον δυο χρόνια, περίοδο αποπληρωμής τουλάχιστον δέκα έως 15 χρόνια και να είναι ανάλογο με τις καταστροφές που έχουν υποστεί».

Κάλεσε επίσης όλους τους πολίτες, του επισκέπτες και τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου «να αγοράσουν έστω και ένα συμβολικό δώρο από τα μαγαζιά της Αθήνας, να βοηθήσουν μ’ αυτόν τον τρόπο».

Σχετικά με τις καταστροφές στους δρόμους της πρωτεύουσας, ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε πως σε στενή συνεργασία με τον αρμόδιο υπουργό κ. Προκόπη Παυλόπουλο θα αποκατασταθούν όλες οι ζημιές, αν και όπως είπε, οι υλικές καταστροφές δεν είναι η άμεση προτεραιότητα.

Στη συνέχεια ο κ. Κακλαμάνης δεσμεύθηκε ότι «σιγά σιγά» θα ξεκινήσουν οι εορταστικές εκδηλώσεις εν όψει των Χριστουγέννων τονίζοντας ότι «πολλές φορές, μέσα από τέτοιες καταστροφές, ξεπετιέται και γεννιέται το λουλούδι της ελπίδας».

«Η πόλη αυτή θέλει χαμόγελο, θέλει ελπίδα. Θα της τα δώσουμε, γιατί αυτήν την τύχη πρέπει να έχει η Αθήνα. Θα προασπίσουμε την ιστορία της, την πολιτιστική της κληρονομιά, τις περιουσίες των συμπολιτών μας και, πάνω απ’ όλα, τις ανθρώπινες ζωές».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή