Βροχές και θυελλώδεις άνεμοι αύριο και την Παρασκευή

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2008 13:27
UPD:14:38

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ, αύριο Πέμπτη, θα επικρατήσουν από νωρίς το πρωί θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 9 με 10 μποφόρ στη δυτική Ελλάδα και στη συνεχεία στην υπόλοιπη χώρα.

A- A A+

Σημαντική μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο και μεθαύριο σε όλη τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους και τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ, αύριο Πέμπτη, θα επικρατήσουν από νωρίς το πρωί θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 9 με 10 μποφόρ στη δυτική Ελλάδα και στη συνεχεία στην υπόλοιπη χώρα. Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από το μεσημέρι της Παρασκευής και από τα δυτικά.

Από το βράδυ της Πέμπτης αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα και την Παρασκευή κατά τόπους στην υπόλοιπη χώρα.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο από τα παραπάνω καιρικά φαινόμενα είναι το Ιόνιο, η ηπειρωτική Ελλάδα -συμπεριλαμβανομένης της Αττικής- και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Ύφεση της κακοκαιρίας αναμένεται σε όλη τη χώρα το Σάββατο.

Σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) αναφέρει πως ήδη έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς και οι υπηρεσίες από τη και βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας, ώστε να παρέμβουν άμεσα εάν αυτό απαιτηθεί.

Παράλληλα, εφιστά την προσοχή των πολιτών και προτείνει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα. Μέτρα αυτοπροστασίας διατίθενται στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΠ (www.civilprotection.gr) και επιπλέον διανέμονται στις Νομαρχίες και Περιφέρειες ανά την Επικράτεια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή