Εκκληση Γ. Παπανδρέου για τερματισμό της βίας

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2008 16:16
UPD:16:23
AΠΕ/ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΥΡΩΝΑ

A- A A+

Εκκληση για επίδειξη ευθύνης, αυτοσυγκράτησης και τερματισμό της βίας απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα του Διεθνούς Φόρουμ για την ανάπτυξη των ΜΜΕ, σε κεντρικό ξενοδοχείο.

Σημειώνοντας πως η Ελλάδα περνάει δύσκολες στιγμές και πως ο θρήνος για τη δολοφονία, όπως ανέφερε, του 15χρονου υπήρξε η αφορμή για να ξεσπάσει μεγάλη κοινωνική αναταραχή, εξέφρασε την «αγωνία του» για την πατρίδα.

Κάλεσε μάλιστα τους δημοσιογράφους, φεύγοντας από αυτό το φόρουμ, να μεταφέρουν πίσω στις χώρες τους «όχι μόνο την εικόνα του θανάτου, της απαράδεκτης βίας και της αλαζονείας της εξουσίας, αλλά και της βούλησης του ελληνικού λαού για ένα κράτος δημοκρατίας, δικαιοσύνης, ανθρωπιάς και ευημερίας».

Επανέλαβε πως το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο για ένα μοντέλο ανάπτυξης που θα βασίζεται στην πράσινη οικονομία, για αλλαγές στον τρόπο διακυβέρνησης, για την εγγύηση της ανεξαρτησίας των ΜΜΕ και της διάκρισης των εξουσιών.

Καταλήγοντας τόνισε: «Θέλουμε να αποκαταστήσουμε την Ελλάδα που μας κάνει περήφανους. Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολος ο δρόμος, αλλά στο τέλος του βρίσκεται μία Ελλάδα σύγχρονη, εξωστρεφής, με λόγο στο παγκόσμιο γίγνεσθαι».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή