Τη Δευτέρα το πόρισμα της Εξεταστικής

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2008 17:21
UPD:17:23
A- A A+

Την προσεχή Δευτέρα θα παρουσιαστεί τελικά το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Μονή Βατοπεδίου και τη λίμνη Βιστωνίδα, ενώ την Κυριακή θα διερευνηθεί η δυνατότητα έκδοσης κοινού πορίσματος των πέντε κομμάτων.

Σε κάθε περίπτωση, η πρόταση της πλειοψηφίας θα τεθεί σε ψηφοφορία τη Δευτέρα το πρωί και στο τελικό κείμενο θα καταγράφονται και οι απόψεις όποιου κόμματος θελήσει να διαφοροποιηθεί.

Στη σημερινή τελευταία συνεδρίαση συζητήθηκαν επίσης και οι προτάσεις του βουλευτή του ΛΑΟΣ Αθ. Πλεύρη να μετατραπεί η Εξεταστική Επιτροπή σε Προανακριτική για τους κ.κ. Δούκα και Μπασιάκο και να ανοιχθεί ο κοινός τραπεζικός λογαριασμός του Γιώργου Βουλγαράκη και της Αικατερίνης Πελέκη, καθώς «σύμφωνα με πληροφορίες κατά την διάρκεια των ανταλλαγών,κινήθηκαν 5,5 εκ. ευρώ».

Οι εισηγητές των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης έκαναν δεκτή την πρότασή του, προκειμένου να μην υπάρχει καμία σκιά. «Ευχόμαστε να μην υπάρχει καμία σκιά», σημείωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Δριβελέγκας.

«Να ζητηθεί από τον κ.Βουλγαράκη, από την κα Πελέκη και από τον αδελφό της κ. Πελέκη, να μας δηλώσουν ρητώς και ευθαρσώς, εάν στους λογαριασμούς τους κατετέθησαν από την ιερά Μονή Βατοπεδίου, είτε άμεσα είτε έμμεσα χρήματα που δεν συγκαταλέγονται στα ποσά τα οποία έχουν ήδη κατατεθεί στην Επιτροπή. Το να ζητήσουμε άνοιγμα λογαριασμών,θεωρώ πως είναι ακραίο και συνιστά ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου», σχολίασε η βουλευτής της ΝΔ Φεβρωνία Πατριανάκου.

Τέλος, οι βουλευτές αποφάσισαν ομόφωνα να σταλεί στην Επιτροπή για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος, προς περαιτέρω διερεύνηση, η Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για την διακίνηση των τραπεζικών λογαριασμών της Μονής και των εταιρειών συμφερόντων της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή