Η ΑΕΚ έκανε την πρώτη παρουσίαση της «Αγιά Σοφιάς» στην UEFA

Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2022 20:02
UPD:20:06
A- A A+

Με τις καλύτερες εντυπώσεις έμειναν οι εκπρόσωποι της UEFA από την άρτια παρουσίαση και ανάλυση του έργου της «Αγιάς Σοφιάς», που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης. Την ΠΑΕ ΑΕΚ εκπροσώπησαν η γενική διευθύντρια της Αγγελική Αρκάδη, ο αρχιτέκτονας του γηπέδου Θανάσης Κυρατσούς, ο πολιτικός μηχανικός Πάνος Παναγιωτίδης από την πλευρά της DIMAND και ο Stadium Manager, Κωνσταντίνος Μανωλάς.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με συνδυασμό της πρώτης παρουσίασης στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση με τη σημερινή εικόνα του έργου. Ακολούθησε, εκ μέρους των εκπροσώπων της Ένωσης, η αναλυτική και λεπτομερέστατη παρουσίαση των απαιτούμενων στοιχείων, της ταυτότητας και των αριθμών του νέου σπιτιού των «κιτρινόμαυρων». 

Παράλληλα, δόθηκαν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που εγείρονται σε ανάλογες περιπτώσεις κι έχουν να κάνουν με την προσβασιμότητα της εγκατάστασης, την ασφάλειά της, θέματα security, ticketing, Τύπου και τηλεοπτικής κάλυψης, εσωτερικούς χώρους, VIP και φιλοξενίας, ΑΜΕΑ, τεχνικά ζητήματα και φωτισμός. 

AEK FC

Οι τεχνικές προδιαγραφές και ο τρόπος κατασκευής του χλοοτάπητα αποτέλεσαν ιδιαίτερο κεφάλαιο της παρουσίασης. 

Πλέον, μέσα σε 15 ημέρες η UEFA θα πρέπει να αποστείλει στην ΑΕΚ την πρώτη έκθεση με τις πιθανές παρατηρήσεις. Ακολούθως, θα γίνουν δύο επισκέψεις κλιμακίων της UEFA για να εκτιμήσουν δια ζώσης την κατάσταση, με τη δεύτερη απ΄ αυτές να πραγματοποιείται σε αναμέτρηση παρουσία κοινού.

«Ευχαριστούμε πολύ για την εξαιρετικά λεπτομερή και αναλυτική σας παρουσίαση, που απάντησε σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα, που αφορούν την κατασκευή, αλλά και τη λειτουργία του νέου σας γηπέδου», δήλωσαν τα (έξι) στελέχη της UEFA. 

Οι συγκεκριμένοι αξιωματούχοι εκπροσώπησαν διάφορες επιτροπές της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, όπως για παράδειγμα το αγωνιστικό, τη διοργάνωση αναμετρήσεων και φυσικά την επιτροπή σταδίων. Στα σχόλιά τους υπογράμμισαν την εντύπωσή τους για την αναλυτικότατη παρουσίαση, προκαλώντας την ικανοποίηση των στελεχών της ΑΕΚ.

Αν και ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως, δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου αναφέρουν ότι το νέο γήπεδο θα λειτουργήσει στις 5 Αυγούστου 2022. Επίσης, όπως έγινε γνωστό από το Ιωνικό Κέντρο, είναι έτοιμο το πάρκινγκ στον Περισσό (πλησίον του ΗΣΑΠ), που τις ημέρες των αγώνων της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια θα εξυπηρετεί τους φίλους της.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις