Υπόθεση Πάτρας: «Με θανατηφόρο πρόθεση δόθηκε η κεταμίνη στην 9χρονη»

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2022 22:41
UPD:31/03/2022 02:55
Eurokinissi/EUROKINISSI
A- A A+

Το γεγονός ότι οι θεράποντες γιατροί της 9χρονης Τζωρτζίνας κατέθεσαν στους  αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ότι δεν έδωσαν ποτέ την ψυχοδραστική ουσία κεταμίνη - που χρησιμοποιείται και στην κτηνιατρική - η οποία ανιχνεύτηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις του κοριτσιού, καθώς και η επιβεβαίωση από ιατροδικαστή, άνοιξαν τον δρόμο για την διαλεύκανση του θανάτου της.

Η 33χρονη μητέρα, Ρούλα Πισπιρίγκου, συνελήφθη το απόγευμα μετά την ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση της Τζωρτζίνας, που άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος.

Όχημα με αστυνομικούς της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής μετέφερε την 33χρονη από την Πάτρα, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ενώ αμέσως μετά οδηγήθηκε στο τμήμα Ανθρωποκτονιών

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από πηγές της ΕΛ.ΑΣ, η κατηγορούμενη παραμένει σιωπηλή, και δεν απαντάει σε καμία ερώτηση των αστυνομικών.

Άγνοια δηλώνει ο πατέρας στην πρώτη του αντίδραση, μετά το ένταλμα σύλληψης της συζύγου του.

 Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες του τμήματος Ανθρωποκτονιών για τον θάνατο και των άλλων δύο κοριτσιών της συλληφθείσας.

 

«Με θανατηφόρο πρόθεση δόθηκε η κεταμίνη στην Τζωρτζίνα»

Με θανατηφόρο πρόθεση χορηγήθηκε η κεταμίνη στην 9χρονη Τζωρτζίνα, είπε ο πρόεδρος των ιατροδικαστών Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Το εάν η ίδια η ουσία οδήγησε στο θάνατο ή υπήρξε συνδυασμός άλλων πράξεων θα φανεί από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, που θα δείξουν και τα επίπεδα στα οποία χορηγήθηκε η ουσία», σημείωσε. «Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια», υπογράμμισε.

Ο κ. Λέων, επεσήμανε πως το κορίτσι είχε βασανιστικό τέλος, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η Τζωρτζίνα υπέφερε αρκετά».

 Σημειώνεται ότι υψηλή δόση κεταμίνης  μπορεί να προκαλέσει θάνατο σε 5 έως 20 λεπτά  ενώ προκαλεί σπασμούς κάτι που ίσως εξηγεί τα συνολικά εννέα επεισόδια της Τζωρτζίνας.

«Στην πρωτοφανή υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα η Αστυνομία κινήθηκε με επαγγελματισμό, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα, σε πλήρη συνεργασία με τις εισαγγελικές Αρχές», επισήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή