ΠΑΣΟΚ: Ευθύνη όλων η προστασία του δημοκρατικού δημόσιου σχολείου - πανεπιστημίου

Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2008 15:57
A- A A+

Nέες βολές κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Παιδείας εξαπολύει η αρμόδια πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ¶ννα Διαμαντοπούλου, τονίζοντας πως «η πρώτη γενιά της Ελλάδας του 21ου αιώνα είναι στους δρόμους».

Η βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει πως «ο αγώνας της, καμία σχέση δεν έχει με το αυγό του φιδιού, της καταστροφής, της βίας και της λεηλασίας, ενός συστήματος περιορισμένου αριθμού ανθρώπων», το οποίο, όπως αναφέρει, πρέπει να καταδικαστεί από όλα τα πολιτικά κόμματα.

Αφού καθιστά την την κυβέρνηση «υπεύθυνη για ό,τι συμβαίνει, άβουλη και μοιραία», προσθέτει πως τόσο για τη ΝΔ όσο και για τον υπουργό Παιδείας, που είναι παρών, όπως αναφέρει, μόνο σε κοινωνικές εκδηλώσεις ισχύει η ρήση του Θουκυδίδη "των οικιών ημών εμπιπραμένων ημείς άδομεν".

Καταλήγοντας επισημαίνει πως κανένα πολιτικό κόμμα δεν δικαιούται και δεν μπορεί να χειραγωγήσει και να εκμεταλλευτεί τον γνήσιο και αυθόρμητο αγώνα της νεολαίας και συμπληρώνει πως «όλοι έχουμε ευθύνη να προστατεύσουμε και να λειτουργήσουμε το Δημοκρατικό, Δημόσιο, Ανοιχτό, Δημιουργικό Σχολείο και Πανεπιστήμιο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή