Τέσσερα νομοσχέδια στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου

Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με τον μαθητή Σαϊντού Καμαρά το απόγευμα
Τρίτη, 29 Μαρτίου 2022 08:20
UPD:08:20
INTIME NEWS/ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Με ευρεία ατζέντα συνεδριάζει σήμερα στις 11:00, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσω τηλεδιάσκεψης, το υπουργικό συμβούλιο.

Ειδικότερα, επί τάπητος θα τεθούν:

  • Το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ενίσχυση της ποιότητας και της λειτουργικότητας των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και της σύνδεσής τους με την κοινωνία.
  • Το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2019/713 για την καταπολέμηση της απάτης και της πλαστογραφίας μέσων πληρωμής.
  • Το νομοσχέδιο του υπουργείου για την ενσωμάτωση των Οδηγιών 2019/770 και 2019/771 σχετικά με τις συμβάσεις για την προμήθεια ψηφιακού περιεχομένου και ψηφιακών υπηρεσιών, καθώς και τις πωλήσεις αγαθών.
  • Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την ίδρυση Πάρκου Ναυτικής Παράδοσης.

Η ατζέντα της συνεδρίασης περιλαμβάνει ακόμη τα εξής:

  • Εισήγηση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή για την τροποποίηση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 43/2019 για τη σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία της Κυβερνητικής Επιτροπής Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας
  • Εισήγηση από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη για την τροποποίηση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 10/2021 για τη σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία της Διυπουργικής Επιτροπής Εθνικού Σχεδιασμού Πολιτικής Προστασίας.

Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια και συγκεκριμένα στις 16:30 θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον μαθητή Σαϊντού Καμαρά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή