Iταλία: Στήριξη στον Μαντσίνι, «ασπίδα» από τον Βεράτι

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022 15:46
UPD:15:53
REUTERS/GUGLIELMO MANGIAPANE
A- A A+

Μετά την κατάκτηση του Euro το καλοκαίρι του 2021, η Ιταλία επέστρεψε στις «μαύρες» ποδοσφαιρικές ημέρες με τον αποκλεισμό από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Η «Σκουάντρα Ατζούρα» θα δει το Μουντιάλ από την τηλεόραση, όπως έγινε και σε αυτό της Ρωσίας το 2018 και η ήττα από τη Βόρεια Μακεδονία έφερε τους πάντες στο στόχαστρο της κριτικής.

Η ομοσπονδία, πάντως, στηρίζει έμπρακτα τον τεχνικό της ομάδας, Ρομπέρτο Μαντσίνι, σύμφωνα με τη Gazzetta Dello Sport. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο πρόεδρος, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, δεν σκοπεύει να απολύσει τον έμπειρο προπονητή, ο οποίος έχει συμβόλαιο μέχρι το 2026 και δεν προκύπτει από πουθενά η πρόθεση να παραιτηθεί.

Από κει και πέρα, ο Μάρκο Βεράτι, ένας εκ των πιο έμπειρων παικτών της Ιταλίας, σήκωσε «ασπίδα» προς τους συμπαίκτες του και κυρίως προς τα νεαρότερα μέλη του συνόλου. Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Όταν παίρνεις νίκες, είναι εύκολο να συγχαίρεις το σύνολο. Δεν είναι τρόπος, όμως, ν' αντιδρά κανείς στις ήττες με προσβολές προς όλους. Όλοι δώσαμε τα πάντα, αλλά τελικά αυτό δεν ήταν αρκετό για την πρόκριση.

Ας τα βάλετε με εμάς, τους πιο μεγάλους σε ηλικία, και αφήστε στην άκρη τους νεαρούς διεθνείς. Ξεχνάτε ότι κι εμείς είμαστε άνθρωποι που νιώθουμε πράγματα».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις