Αλ. Χαρίτσης: Σε κίνδυνο εκατοντάδες έργα των ΟΤΑ λόγω των εκρηκτικών ανατιμήσεων

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022 15:39
UPD:15:39
INTIME NEWS/ Δελτίο τύπου / POOL
A- A A+

Επίκαιρη ερώτηση σχετικά με «το εκρηκτικό κλίμα που διαμορφώνεται σε κρίσιμα έργα τοπικών υποδομών, από τις ανατιμήσεις σε πρώτες ύλες, μετακίνηση και ενέργεια» κατέθεσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης προς τον υπουργό Εσωτερικών.

Ο κ. Χαρίτσης σημειώνει πως τον τελευταίο χρόνο «παρατηρείται πρωτοφανής άνοδος στις τιμές πρώτων υλών αλλά και σε σημαντικά υλικά του κατασκευαστικού κλάδου». Επιπλέον, όπως αναφέρει, οι αυξήσεις στα κόστη των μετακινήσεων και της ενέργειας έχουν προκαλέσει τεράστια οικονομικά προβλήματα στους εργολήπτες δημοσίων έργων, οι οποίοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στην ομαλή ολοκλήρωσή τους. «Αποτέλεσμα αυτού είναι εκατοντάδες δημόσια έργα σε όλη τη χώρα να βρίσκονται σε χαμηλούς ρυθμούς υλοποίησης ή ακόμα και να έχουν σταματήσει» επισημαίνει.

Υπογραμμίζει ακόμη πως «πολλά από τα έργα αφορούν κρίσιμες υποδομές, όπως οδικοί άξονες, έργα ύδρευσης, αποχέτευσης, αντιπλημμυρικά, τα οποία υλοποιούνται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ενδεχόμενη καθυστέρηση στην υλοποίησή τους, θα είχε πολλαπλές επιπτώσεις στο επίπεδο διαβίωσης των πολιτών».

Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τον υπουργό Εσωτερικών να απαντήσει σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή και ολοκλήρωση των κρίσιμων έργων υποδομών τα οποία υλοποιούνται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή