Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008 05:14
UPD:05:30
A- A A+

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Ύφεση από το μεσημέρι κυρίως στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα. ¶νεμοι νοτίων διευθύνσεων 8 με 9 Μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. ¶νεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 7 με 8 και τοπικά μέχρι 9 Μποφόρ. Σταδιακά από το απόγευμα νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία έως 8 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά το απόγευμα στα νότια θα εξασθενήσουν. ¶νεμοι: Νοτιοανατολικοί 9 και γρήγορα δυτικοί νοτιοδυτικοί 7 με 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο έως 9 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, σταδιακά όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. ¶νεμοι: Νοτιοανατολικοί 8 με 9 και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες. Σταδιακή βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι. ¶νεμοι: Νοτιοανατολικοί 8 με 9 και πιθανόν κατά τόπους 10 Μποφόρ και από το μεσημέρι δυτικοί νοτιοδυτικοί 7 με 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και γρήγορα καταιγίδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπου ισχυρά. ¶νεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 8 με 9 και πιθανώς 10 Μποφόρ. Το βράδυ νότιοι νοτιοανατολικοί 8 με 9 και πιθανώς 10 Μποφόρ. Το βράδυ νοτιοδυτικοί 6 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στις βορειότερες περιοχές δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση του καιρού. ¶νεμοι: Νοτιοανατολικοί 7 με 8 Μποφόρ. Από το μεσημέρι νοτιοδυτικοί 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. ¶νεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 7 με 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9 Μποφόρ. Από το απόγευμα νοτιοδυτικοί 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ στα δυτικά, τα βόρεια και το Ανατολικό Αιγαίο, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες και λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. ¶νεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή