Διώξεις κατά Μ. Κουκουβίνου και Στ. Σωτηροπούλου

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008 09:32
UPD:11:41
A- A A+

Στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος των δικηγόρων Μ. Κουκουβίνου και Στ. Σωτηροπούλου για την υπόθεση εκβιασμού στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, προχωρά ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευάγγελος Μαδεμλής.

Οι διώξεις ασκούνται μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτική εξέταση που παραγγέλθηκε με αφορμή το βίντεο όπου διακρίνεται ο Μ. Κουκουβίνος να διαπραγματεύεται ανταλλάγματα από τον επιχειρηματία Μάρκο Καραμπέρη προκειμένου να «μπλοκάρει» τις διεκδικήσεις ακτημόνων της Νέας Ραιδεστού για ακίνητα που παραχωρήθηκαν τελικώς στη Μονή.

Τόσο ο Μιχάλης Κουκουβίνος, όσο και η σύντροφός του Σταματίνα Σωτηροπούλου αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της εκβίασης και της απάτης -σε βαθμό κακουργήματος- βρίσκονται ο Μιχάλης Κουκουβίνος και η σύντροφός του Σταματίνα Σωτηροπούλου.

Όπως διευκρινίστηκε, οι διώξεις αφορούν τις πράξεις της κακουργηματικής εκβίασης από κοινού, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή.

Επιπλέον, ασκούνται διώξεις και για την πράξη της κακουργηματικής απάτης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση για χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 15.000 ευρώ. Η πράξη αυτή αφορά σε μία περίπτωση ακτήμονα που φέρεται να εξαπατήθηκε από τους δύο δικηγόρους, οι οποίοι "καρπώθηκαν" το ποσό των 30.000 ευρώ.

Νέα εισαγγελική έρευνα για το βίντεο του εκβιασμού

Στο μεταξύ, μία ακόμη εισαγγελική έρευνα πραγματοποιείται σχετικά με το βίντεο του εκβιασμού. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση σε Πταισματοδίκη, προκειμένου να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετείται σε βάρος του επιχειρηματία Μ. Καραμπέρη το αδίκημα της παραβίασης απορρήτου προφορικής συνομιλίας, αφού στο γραφείο του υπήρχε η κάμερα κλειστού κυκλώματος που κατέγραψε τη συνάντησή του με τον Μ. Κουκουβίνο.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, εκτός από τον κ. Καραμπέρη, θα κληθεί να καταθέσει ως ύποπτος διάπραξης αδικήματος και ο επιχειρηματίας Αθανάσιος Πάπιστας, που φέρεται να έδειξε το βίντεο σε δύο δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης. Οι τελευταίοι θα καταθέσουν ως μάρτυρες. Ως μάρτυρας θα καταθέσει και ο Μ. Κουκουβίνος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή