Πόλο: Ο Εθνικός αγκάλιασε τον τίτλο στο LEN Trophy Γυναικών

Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 21:16
UPD:21:46
A- A A+

Έστησε... πάρτι στην αρένα «Fabó Éva» ο Εθνικός, που επικράτησε 12-8 της ουγγρικής Ντουναϊβάρος στον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό του LEN Trophy Γυναικών και πήρε τεράστιο πλεονέκτημα για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο αγώνας ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 30/3 στο Εθνικό Κολυμβητήριο του Πειραιά και οι «κυανόλευκες» είναι το απόλυτο φαβορί για τον δεύτερο ευρωπαϊκό τίτλο της Ιστορίας τους, μετά το 2010, όταν είχαν νικήσει στα πέναλτι τη ρωσική Χάντι Μανσίσκ.

Ο Εθνικός κατάφερε να προηγηθεί 4-2 στος αρχές της δεύτερης περιόδου, χάρη σε διαδοχικά γκολ της Μπενέκου και της Χαραλαμπίδη.

Ακολούθησε ένα δίλεπτο κατά το οποίο η ουγγρική ομάδα κατάφερε να βρει γρήγορες επιθέσεις και να πετύχει τρία αναπάντητα γκολ (τα δύο με πέναλτι), όμως η Μπενέκου σταμάτησε το σερί και η Ιωάννου στα τελευταία δευτερόλεπτα του ημιχρόνου έδωσε προβάδισμα 6-5 στην ελληνική ομάδα.

Στο τρίτο οκτάλεπτο ο Εθνικός έκανε σπουδαία δουλειά σε άμυνα και επίθεση, η Τζόνσον ήταν παρούσα όποτε χρειάστηκε και με τρία αναπάντητα γκολ ο Εθνικός ξέφυγε 9-5 και έβαλε γερά θεμέλια νίκης.

Από κει και πέρα, η πειραϊκή ομάδα ήλεγξε το παιχνίδι, έφτασε τη διαφορά ακόμη και στα πέντε γκολ (11-6 και 12-7) και πήρε πανηγυρικά τη νίκη.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις