Μουντιάλ 2022: Σε κίνδυνο ο Μαντσίνι, πρώτο φαβορί ο Καναβάρο

Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 14:29
UPD:14:42
A- A A+

Το γκολ του Τραϊκόφσκι στο 90΄+2 του αγώνα Ιταλία-Βόρεια Μακεδονία έριξε μια μεγάλη σκιά στο μέλλον της Εθνικής Ιταλίας που για δεύτερη συνεχόμενη φορά δεν θα συμμετάσχει στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ένα απίστευτο, όσο και απροσδόκητο αποτέλεσμα, που αναπόφευκτα θα έχει καταστροφικές επιπτώσεις στο ποδόσφαιρο της γειτονικής χώρας.

«Τώρα δεν είναι η ώρα να σκεφτώ το μέλλον μου»: αυτά ήταν τα λόγια του προπονητή Ρομπέρτο ​​Μαντσίνι στο τέλος του αγώνα στο Παλέρμο.

Οι ομοσπονδιακοί ηγέτες, ξεκινώντας από τον πρόεδρο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Γκαμπριέλε Γραβίνα, θα ήθελαν να παραμείνει, αλλά η κατάσταση θα μπορούσε να αλλάξει γρήγορα όπως συνέβη στον απόηχο του αγώνα με τη Σουηδία, πριν από 4 χρόνια. 

Όμως ο Φάμπιο Καναβάρο, ο ιστορικός αρχηγός της Ιταλίας και παγκόσμιος πρωταθλητής το 2006, δεν απέχει και πολύ. Ο πρώην αμυντικός, μεταξύ άλλων, της Νάπολι, της Πάρμα και της Γιουβέντους θα ήθελε να ξαναφτιάξει την εθνική ομάδα ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2024, στη Γερμανία. 

Προσοχή και στον Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος πρόσφατα επέστρεψε στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης με την οποία κυριαρχεί στη Liga και βρίσκεται στα προημιτελικά του Champions League. Ο «Καρλέτο» ισχυριζόταν πάντα ότι γοητεύεται περισσότερο από την καθημερινή δουλειά στο σύλλογο.

Είναι επίσης αλήθεια, ωστόσο, ότι μια κλήση από μια Ιταλία σε δύσκολη θέση, με δυνατότητα δημιουργίας ενός νέου κύκλου, θα μπορούσε να εξάψει τη φαντασία του διάσημου προπονητή. 

Πιο αποστασιοποιημένοι, αυτή τη στιγμή, είναι οι Αντόνιο Κόντε, Μαουρίτσιο Σάρι και Αντρέα Πίρλο. Για τον πρώτο θα ήταν μια επιστροφή έξι χρόνια αργότερα, ενώ για τον προπονητή της Λάτσιο και τον πρώην παίκτη-τεχνικό της Γιουβέντους θα ήταν μια εντελώς νέα εμπειρία.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις