Χηνοφώτης: Δεν δόθηκαν εντολές να μην δράσει η ΕΛ.ΑΣ.

Συγνώμη του υφυπουργού για το θάνατο του Αλέξη
Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008 13:54
UPD:18:12
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

Με κατηγορηματικό τρόπο απέρριψε σήμερα στη Βουλή ο υφυπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Χηνοφώτης, τον ισχυρισμό του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ., Αδωνι Γεωργιάδη, ότι η Αστυνομία είχε λάβει εντολή να μη δράσει στα επεισόδια που συγκλόνισαν την Αθήνα.

«Σας καλώ επισήμως να αποδείξετε ότι εδόθη εντολή στην αστυνομία να μην κάνει τίποτα», τόνισε ο κ. Χηνοφώτης απορρίπτοντας τον ισχυρισμό του κ. Γεωργιάδη, στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Εσωτερικών ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια του Αλέξη Γρηγορόπουλου, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς, επειδή δεν συνέβη από πλευράς του κατηγορουμένου, και χωρίς να θέλω να υπεισέρθω στο δικονομικό του όλου θέματος, ζητώ εγώ συγγνώμη με παρρησία, ευθέως γι' αυτό το οποίο συνέβη, και αυτό αντικατοπτρίζει τα πραγματικά μου συναισθήματα».

Όπως είπε, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κ. Βρεττού, θα δημιουργηθεί ομάδα εργασίας για την επανεξέταση του θέματος της χρήσης όπλων από τους αστυνομικούς, προκειμενου να γίνουν οι κατάλληλες ποσαρμογές στο νομικό και κανονιστικό πλαίσιο.

«Εάν δεν υπήρχαν όπλα δεν θα είχε σκοτωθεί ούτε ο Καλτεζάς, ούτε ο Γρηγορόπουλος», αντέτεινε ο κ. Βρεττός, εκτιμώντας πως δεν υπάρχει λόγος να έχουν όπλα στις συγκεντρώσεις οι αστυνομικοί, ενώ έκανε λόγο για θεατρική δήλωση παραίτησης της ηγεσίας του ΥΠΕΣ το βράδυ της δολοφονίας του 15χρονου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή