Η μεγαλύτερη εταιρεία πουλερικών της Ουκρανίας συνεχίζει τις εξαγωγές της

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022 19:01
UPD:19:30
REUTERS/MARKO DJURICA
A- A A+

Η μεγαλύτερη παραγωγός πουλερικών της Ουκρανίας, MHP, έχει επανεκκινήσει τις εξαγωγές της και είναι έτοιμη να ξεκινήσει μια εκστρατεία σποράς μεγάλης κλίμακας, μια πιθανή ένδειξη αισιοδοξίας για το εμπόριο εμπορευμάτων της περιοχής καθώς η εισβολή της Ρωσίας συνεχίζει να διαταράσσει τις ροές.

Ο πόλεμος περιορίζει τις κρίσιμες προμήθειες γεωργικών προϊόντων που στέλνει η Ουκρανία στις παγκόσμιες αγορές, από σιτηρά μέχρι πουλερικά, καθώς τα λιμάνια της χώρας έκλεισαν και τα πλοία έχουν αποφύγει την περιοχή.

Πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η MHP -η οποία επίσης καλλιεργεί καλαμπόκι, ηλίανθο, σιτάρι και ελαιοκράμβη- παρήγαγε περίπου το 60% των ετήσιων εσόδων της ύψους 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις εξαγωγές. Αυτό το μερίδιο έπεσε σχεδόν στο μηδέν καθώς η σύγκρουση απέκοψε την εταιρεία από τις συνηθισμένες θαλάσσιες διαδρομές της, αναγκάζοντάς την να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις.

«Σκεφτόμαστε να κάνουμε εξαγωγές μέσω των σιδηροδρόμων, αλλά είναι δύσκολο λόγω των διαφορών στην υποδομή μεταξύ των ουκρανικών σιδηροδρόμων και των ευρωπαϊκών σιδηροδρόμων», δήλωσε σε συνέντευξή της στο Bloomberg η γενική οικονομική διευθύντρια του MHP, Viktoria Kapelyushnaya. «Ξεκινήσαμε τις εξαγωγές πουλερικών χρησιμοποιώντας φορτηγά και αναμένουμε το επόμενο διάστημα να αυξήσουμε τους όγκους των εξαγωγών».

Η σύγκρουση έχει επίσης εμποδίσει την MHP να έχει πρόσβαση σε πιστωτικά όρια. Είναι σε συζητήσεις για την επέκταση 126 εκατομμυρίων δολαρίων σε βραχυπρόθεσμες χρηματοδοτικές διευκολύνσεις.

«Η πλειοψηφία έχει ήδη συμφωνηθεί να παραταθεί», είπε η Kapelyushnaya. «Είναι πολύ σημαντικό να διατηρηθεί η βιωσιμότητα της επιχείρησης».

naftemporiki.gr

 Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή