«Το βιβλίο της Κατερίνας» διεκδικεί το Λογοτεχνικό Βραβείο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης

«Το βιβλίο της Κατερίνας» του Αύγουστου Κορτώ κυκλοφορεί στα αγγλικά από τον εκδοτικό οίκο Parthian Books
Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022 16:17
UPD:16:23
A- A A+

«Το βιβλίο της Κατερίνας» του Αύγουστου Κορτώ συμπεριλαμβάνεται στη βραχεία λίστα για το Λογοτεχνικό Βραβείο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης 2022 (EBRD Literature Prize), το οποίο έχει ως στόχο την προώθηση των καλύτερων έργων μεταφρασμένης λογοτεχνίας από τις 40 περίπου χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται ο συγκεκριμένος φορέας.

Το βραβείο, το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 20.000 ευρώ, απονέμεται στον συγγραφέα και τον μεταφραστή του καλύτερου έργου μυθοπλασίας το οποίο έχει μεταφραστεί στα αγγλικά (από οποιαδήποτε γλώσσα των χωρών στις οποίες δραστηριοποιείται η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης) και έχει εκδοθεί από εκδότη του Ηνωμένου Βασιλείου ή άλλης ευρωπαϊκής χώρας. «Το βιβλίο της Κατερίνας» του Αύγουστου Κορτώ κυκλοφορεί στα αγγλικά από τον εκδοτικό οίκο Parthian Books, σε μετάφραση Claire Papamichail.

Για φέτος, η κριτική επιτροπή του βραβείου, υπό την προεδρία του Toby Lichtig, επέλεξε 10 εξέχοντα έργα μυθοπλασίας από 8 γλώσσες (από τη Λευκορωσία, την Τσεχία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Ρωσία, τη Σλοβακία, την Ουκρανία και το Ουζμπεκιστάν).

Οι φιναλίστ για το Λογοτεχνικό Βραβείο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης 2022 (3 συγγραφείς και οι μεταφραστές τους) θα ανακοινωθούν στις 16 Μαΐου 2022, ενώ η τελετή βράβευσης, κατά την οποία θα ανακοινωθεί ο νικητής, προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουνίου.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς