Η Σφιόντεκ έκλαψε στο «αντίο» της Μπάρτι

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022 15:08
UPD:15:11
USA TODAY Sports/Jayne Kamin-Oncea

Mar 20, 2022; Indian Wells, CA, USA; Iga Swiatek holds the championship trophy after defeating Maria Sakkari (GRE) in the women’s final against at the BNP Paribas Open at the Indian Wells Tennis Garden. 

A- A A+

Η ανακοίνωση αποχώρησης της Άσλεϊ Μπάρτι και η ακύρωση της Αυστραλής από την κατάταξη της WTA ανοίγει τις πόρτες στην Πολωνή Ίγκα Σφιόντεκ για να γίνει παγκόσμια ηγέτιδα στο γυναικείο τένις.

«Ειλικρινά δεν γνώριζα αυτόν τον κανόνα, γιατί δεν ακολούθησα άλλους αθλητές που αποσύρονταν», δήλωσε η Σφιόντεκ από το Μαϊάμι.

«Το να γίνεις νούμερο 1 δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα περισσότερο από κάτι ξεχωριστό. Μετά το Indian Wells ήταν ο στόχος μου, δεν το αρνούμαι, και είναι πολύ περίεργο ότι σε δύο μέρες όλα έχουν αλλάξει.

Ήμουν στο δωμάτιό μου, στο κρεβάτι, όταν ένα μέλος της ομάδας μου έδωσε την είδηση. Μιλήσαμε λίγο αναλύοντας τα πιθανά σενάρια και μετά επιστρέψαμε γρήγορα για να επικεντρωθούμε στο τουρνουά και στη δουλειά που θα πρέπει να κάνουμε μαζί».

Η Σφιόντεκ, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή 691 βαθμούς μπροστά από την Μαρία Σάκκαρη η οποία ακολουθεί στην κατάταξη, κέρδισε στο Indian Wells την περασμένη εβδομάδα τον δεύτερο τίτλο της σε ισάριθμα τουρνουά, μετά τη νίκη της στη Ντόχα τον Φεβρουάριο.

«Σέβομαι πολύ την επιλογή της Άσλεϊ και πραγματικά πιστεύω ότι ήταν θαρραλέα που πήρε αυτή την απόφαση, γιατί όταν οι άνθρωποι περιμένουν τόσα πολλά είναι δύσκολο να σταματήσεις και να βάλεις την ευτυχία σου στην πρώτη θέση», συνέχισε η Σφιόντεκ.

«Όλο αυτό μπορεί να είναι ένα παράδειγμα, όχι μόνο για εμάς τους παίκτες του τένις αλλά για κάθε άνθρωπο. Ο καθένας από εμάς πρέπει να σκεφτεί τι πραγματικά θέλει, όχι τι θέλουν οι άλλοι. Όταν είσαι επαγγελματίας αθλητής είναι μια δύσκολη απόφαση».

Και συμπλήρωσε: «Ακόμα δυσκολεύομαι να αφομοιώσω τις ειδήσεις, δεν μπορούσα παρά να κλάψω. Πάντα σκεφτόμουν την Άσλεϊ ως την πλήρη παίκτρια, από άποψη σωματικής διάπλασης, κλάσης και νοοτροπίας. Την θαύμασα και θα συνεχίσω να το κάνω. Είμαι λυπημένη τώρα, θα μας λείψει».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις