Η μεγάλη ευκαιρία της Σάκκαρη

Νέα δεδομένα μετά την απόσυρση της Μπάρτι για τη θέση Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη
Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022 13:56
UPD:14:08
REUTERS/HENRY ROMERO
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση 

Του Παναγιώτη Κουμάνταρου
[email protected]

Η Άσλεϊ Μπάρτι αγαπούσε το τένις, αλλά όχι τη ζωή που το συνοδεύει, γι’ αυτό, προς γενικό αιφνιδιασμό των πάντων,ανακοίνωσε την απόσυρσή της από την αγωνιστική δράση.

Αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις για την επιλογή της, η αποχώρηση της 26χρονης (από τον επόμενο μήνα) Αυστραλής θα αφήσει μεγάλο κενό στο παγκόσμιο σιρκουί.

Σε αθλητικό επίπεδο, η εξάλειψη του ονόματός της από την κατάταξη της WTA θα ωθήσει την Πολωνή Ίγκα Σφιόντεκ στην κορυφή της κατάταξης, με τη Μαρία Σάκκαρη να την ακολουθεί στο Νο2 και να στοχεύει πια άμεσα την κατάκτηση του τενιστικού Έβερεστ.

Η Μπάρτι παρέμεινε για 114 συνεχόμενες εβδομάδες στο νούμερο 1 του κόσμου, το τέταρτο μεγαλύτερο γυναικείο σερί στο πλαίσιο του WTA Tour.

Η άνοδος της Σφιόντεκ

Πίσω από την αήττητη για μεγάλο χρονικό διάστημα Αυστραλή, Ίγκα Σφιόντεκ και Μαρία Σάκκαρη έφτασαν ταυτόχρονα στις καλύτερες θέσεις της καριέρας τους, λίγο πριν η Μπάρτι αποφασίσει να αποσυρθεί. Για την Πολωνή αυτό φαίνεται λογι-
κό, στον απόηχο μιας εξαιρετικής έναρξης της σεζόν.

Η νεαρή τενίστρια, που συστήθηκε στο παγκόσμιο κοινό με νίκη-έκπληξη στο Roland Garros το 2020, κέρδισε τον πέμπτο της τίτλο στο γυναικείο σιρκουί σε ηλικία 20 ετών, τον δεύτερο της χρονιάς μετά από αυτόν στα τέλη Φεβρουαρίου στην Ντόχα, όπου είχε νικήσει τη Σάκκαρη στους ημιτελικούς.

Η Σφιόντεκ είναι αήττητη σε 11 αγώνες κι έχει όλα τα «όπλα» στη φαρέτρα της για να γίνει τελικά το νέο αφεντικό του παγκόσμιου σιρκουί.

Η πρόοδος της Σάκκαρη

Όσο για τη Σάκκαρη, η άνοδός της στην κατάταξη της WTA μαρτυρά την πρόοδό της, μετά τους ημιτελικούς της στο Roland Garros και το US Open το 2021, παρότι δεν έχει καταφέρει ακόμα να μεταφράσει αυτή την πρόοδο σε επιτυχία σε ένα μεγάλο τουρνουά.

Ο μοναδικός τίτλος σε πέντε τελικούς που έχει παίξει η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατακτήθηκε στο χώμα του Ραμπάτ, το 2019, αλλά η αλματώδης εξέλιξή της προοιωνίζεται ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις