Πάτρα: Φουντώνουν τα σενάρια περί επικείμενων συλλήψεων - 3 άτομα στο «στόχαστρο» των ερευνών

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022 11:41
UPD:11:47
ΕΡΤ
A- A A+

Φουντώνουν τα σενάρια περί επικείμενων συλλήψεων αλλά και για εύρεση νέων στοιχείων στην υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών από την Πάτρα, που έχει απασχολήσει τις Αρχές και την κοινή γνώμη για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Στο «στόχαστρο» των ερευνών φαίνεται να έχουν μπει τρία άτομα. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», τα άτομα αυτά πρόκειται να δώσουν κατάθεση για μια σειρά ερωτημάτων, αλλά όχι να συλληφθούν.

«Η προκαταρτική εξέταση από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών έχει ολοκληρωθεί. Το σενάριο της εσπευσμένης έκδοσης του οποιουδήποτε εντάλματος σύλληψης, εφ’ όσον βέβαια προκύψουν ευθύνες για το θάνατο των τριών κοριτσιών της οικογένειας είναι ασθενέστατο, για να μην πούμε ανύπαρκτο. Επί του παρόντος τουλάχιστον…», φαίνεται να δήλωσε αξιόπιστη αστυνομική πηγή στην εφημερίδα. 

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν πηγές, οι δύο Ιατροδικαστικές Εκθέσεις για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών, είναι ξεκάθαρες. Και οι δύο εκθέσεις φαίνεται ν’ αποδίδουν τους θανάτους σε καθαρά παθολογικά αίτια και να μην αφήνουν το παραμικρό υπονοούμενο για εγκληματική ενέργεια.

Όσον αφορά στην ιατροδικαστική έκθεση του Σ. Μπουζιάνη για το 9χρονο παιδί που «έφυγε» τελευταίο, εξακολουθεί να βρίσκεται υπό διερεύνηση από την άτυπη Επιτροπή Ιατροδικαστών. Αν αυτή αλλάξει και διαγραφεί  η φράση, «αδιευκρίνιστη αιτία θανάτου», τότε ενδεχομένως να μιλάμε για….«υποψία εγκληματικής ενέργειας». Εκτός κι αν το Τμήμα Ανθρωποκτονιών Αττικής θεωρήσει πως δεν έχει ανάγκη να συμπληρώσει τον φάκελό του με την άποψη της Επιτροπής, κάτι που δεν είναι εύκολο να δικαιολογηθεί.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί έχουν σχηματίσει μια κάποια θεωρητική εικόνα για όλα όσα συνέβησαν και τώρα περιμένουν τα αποτελέσματα από τους ιατροδικαστές. Ταυτόχρονα, οι αστυνομικοί εξετάζουν τις ημερομηνίες που τα παιδιά εξέπνευσαν και τη σχέση της μητέρας με τον πατέρα, χωρίς να έχουν όμως κάποιο τρανταχτό στοιχείο.

Καταθέσεις από γιατρούς και νοσηλευτές  

Όπως έγινε γνωστό, για την υπόθεση καταθέτουν γιατροί και νοσηλευτές, αλλά μόνο από την Αθήνα, που φαίνεται να επέμειναν στο ότι, η δεύτερη ανακοπή που ήταν και η τελευταία για την 9χρονη στις 29 Ιανουαρίου 2022 δεν δικαιολογείται, αφού μία ώρα πριν αφήσει την τελευταία της πνοή είχε εξεταστεί ενδελεχώς.

Όπως ανέφεραν οι γιατροί, το παιδί βάσει των εξετάσεων θα μπορούσε να παρουσιάσει μία μικρή κρίση λόγω εγκεφαλοπάθειας, αλλά δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση η ανακοπή. 

Πώς θα μπορούσε να γίνει σύλληψη 

Σημειώνεται ότι για να γίνει κάποια σύλληψη θα πρέπει να εκδοθεί ένταλμα. Και το απαραίτητο ένταλμα εκδίδεται μόνο από εισαγγελική αρχή.

Σύμφωνα με έμπειρους ποινικολόγους, επειδή η 9χρονη απεβίωσε στην Αθήνα, μπορεί το Τμήμα Ανθρωποκτονιών να διαβιβάσει τον φάκελο στην Εισαγγελία Αθηνών  και να ζητήσει από εκεί ένταλμα σύλληψης.

Από την πλευρά του ο Απόστολος Λύτρας, ως δικηγόρος της οικογένειας δηλώνει πως ο φάκελος θα σταλεί στην Πάτρα, αφού η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών έδωσε την «παραγγελία» για προκαταρκτική έρευνα και μετά μπορεί όντως να αποσταλεί στην Αθήνα. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή